søndag den 23. november 2014

Rødbedefrikadeller og bagte rodfrugter

Rødbede/hytteost frikadeller med bagte rødder og bulgur
Nu hvor vi har fat i de lækre rodfrugter kan vi jo godt få dem til at smage himmelsk endnu engang. Der bliver lavet mange frikadeller ude i de danske hjem og når vi alligevel har fat i frikadellefarsen og måske skifter den ud med kylling hvorfor så ikke lige pifte den lidt mere op og giv dem lidt farve også. De her frikadeller er utrolig lækre og rødbeden passer rigtig godt ind sammen med hytteosten som gør dem saftige og man får sådan nogle små overraskelser af små "ostepakker" når man spiser dem. Rodfrugt blandingen er også rigtig lækker da rødderne er blevet vendt i en dressing og bagt i ovnen i mundrette stykker og passer rigtig godt sammen med frikadellerne. 

Rødbede/hytteost frikadeller ca.12 stk 

1 pakke hakket kyllingkød (svinekød kan også bruges) 
150 g rødbede, groftrevet 
1 lille løg, hakket fint 
1 fed hvidløg, presset
1 æg
2 spsk. havregryn 
½ tsk. stærk sennep 
130 g hytteost 
salt 
peber 
Olie til stegning 

Rodfrugtblanding 

2 dl bulgur, kogt som anvist på posen 
1 kg blandet rodfrugter: Gulerødder,rødbede, pastinak, kartofler og rødløg
Marinade 
½ dl solsikke olie 
1 spsk. sirup eller honning af en art
½ spsk. stærk sennep 


Tænd ovnen på 225 grader
Rens rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker, vend dem i marinaden og kom dem ud på en bageplade med bagepapir og sørg for de ligger godt spredt ud. 
Bag dem midt i ovnen ved 225 grader til de begynder at få farve og er blevet møre, du kan tjekke efter ved at stikke en gaffel i og hvis de ikke er hårde mere er de færdig. Det tager ca.30-40 minutter.

Lav bulguren som anvist på posen, lad dem stå og køle lidt af når de er færdig og rør dem løs med en gaffel. Bland rødfrugterne sammen med bulgur når de er færdig. 

Rør kyllingfarsen sej med salt. 
Tilsæt løg, hvidløg, revet rødbede, sennep og peber og rør det godt sammen.
Rør det godt sammen med ægget, tilsæt gryn og bland det godt.
Vend hytteosten i farsen, uden at rør det for hårdt sammen og sæt det på køl i 10 minutter.
Kom olie på en varm pande og form 12 frikadeller med en spiseske og vend dem når de er begyndt at blive brune og steg dem færdig. Tjek dem evt. efter ved at skær en over hvis du er i tvivl om hvornår de er gennemstegt. De skal stege på middelvarme.
Du kan evt. komme dem i et fad og lad dem blive varmen igennem i ovnen på 200 grader.

P.S. vær ikke bange for rødbeden, de smager ikke af det som du måske tror, velbekomme :)




2 kommentarer:

  1. Mmh hvor ser de bare lækre ud Sidsel!
    Jeg kan forestille mig, at kyllingedeller sammen med rødbede og hytteost smager så godt ;)
    kh Anna
    anna-mad.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. De smager fantastisk og er blandt mine yndlings frikadeller.
      Og det faktisk ikke fordi de smager sådan vild meget af rødbede og hytteosten gør dem bare lækre inden i og dejlig bløde. Sådan nogle små overraskelser af ost :)

      Slet