lørdag den 29. november 2014

Fish pie

 Himmelsk Fish pie 
En super lækker og smagfuld fiskeret som også børn vil kunne lide. Jeg synes det er en rigtig hyggeret og en lækker måde at spise fisk på. Den indholder en masse sprøde grønsager, lys fisk, en lækker sauce og til slut med et låg af fløjlsblød kartoffelmos med et hint af muskatnød. 
Der til vil en skefuld lækre søde ærter sætter prikken over i'et. 


Fisk pie 4 personer 

Kartoffelmos 

5 store bagekartofler 
2 spsk smør
½ dl mælk, fløde er også godt 
smag til med salt, peber og muskatnød 

Sauce med grønsager 

1 spsk olie
2-3 gulerødder
1 lille pastinak 
1 løg
2 dl fløde
1 dl mælk 
1 tsk stærk sennep 
2-3 spsk citronsaft (kan undlades)  
salt
peber

450-500 g hvid fisk, fx lyssej, kuller eller torsk 
ca.250 g frisk spinat (frosent kan også bruges, optøet) 

Server evt. dampet ærter til

  • Start med at skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem møre.
  • Varm en dyb pande eller en gryde op med olie og svits løg, gulerødder og pastinak af et par minutter. 
  • Tilsæt mælk og fløde og lad det småkoge 5 minutter mens du rør rundt. 
  • Tilsæt sennep og citronsaft og smag til med salt og peber. 
  • Når kartoflerne er kogt møre moser du dem med en gaffel eller piskeris og tilsætter mælk/fløde, smør og smager til med salt, peber og muskatnød. 
  • Kom fisken op i et fad ud i et jævnt lag. 
  • Fordel det skyllet spinat udover. 
  • Hæld grønsags-saucen ud over og til sidst et fint og jævnt lag af kartoffelmos. 
  • Kom fish pien i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 minutter og til når kartoffelmosen får en gylden overflade. 

Server med dampet ærter til, velbekomme. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar