GLÆDELIG 15 DECEMBER
SÅ ER DET 3 SØNDAG I ADVENT OG DER ER 9 DAGE TIL JULEAFTEN :)
OG DENNE SØNDAG MORGEN STÅR PÅ LUN ÆBLE/KANEL BRØD, SÅ HER DUFTER AF KANEL I HELE HYTTEN :) MEN DET ER JO JUL :)
OPSKRIFT TIL 2 STK. KANEL/ÆBLE BRØD
INGREDIENSER
25 G GÆR
3 DL MÆLK
100 G SMØR KNSP SALT
1½ TSK KANEL
2½ SPSK SUKKER
1 ÆG
3 SMÅ REVET ÆBLER
MEL
1 ÆGGEBLOMME TIL PENSLING
KANELSUKKER TIL AT DRYSSE OVER
FREMGANGSMÅDE
- LUN MÆLK OG SMØR OG LAD DET KØLE AF NÅR SMØRRET ER SMELTET
- SMULDRE GÆRET I EN STOR SKÅL
- HÆLD DEN LUNKEN MÆLK OVER GÆRET OG RØR RUNDET TIL DET ER OPLØST
- TILSÆT SUKKER OG SALT OG RØR GODT RUNDT
- ÆG, REVET ÆBLER OG KANEL TILSÆTTES OG RØRES GODT SAMMEN
- TILFØJ LIDT MEL AD GANGEN OG RØR RUNDT TIL DEJEN BLIVER FIN OG GLAT
- SÆT DEJEN TIL HÆVNING ET LUNT STED I 1-1½ TIME
- ÆLT DEJEN IGEN OG DEL DEN I TO POTIONER
- FORM DEJEN TIL EN AFLANG STOR PØLSE OG SPLIT DEN I MIDTEN OG NED AF OG SKAL KUN HÆNGE SAMMEN FOR OVEN.
- SNO DE NU TO PØLSER OM HINANDEN OG SÆT DE TO PØLSER SAMMEN TIL SIDST
- LAD BRØDET STÅ OG HÆVE ½ TIME, PENSEL DET MED ÆGGEBLOMME OG BAG I OVNEN PÅ 180 GRADER TIL DET LYDER HULT NÅR DU BANKER PÅ DET MED EN NEGL, CA. OMKRING 40-45 MIN.
- LAD BRØDET KØLE AF PÅ EN BAGERIST INDEN DER SKÆRES I DET
OG KAFFE SKAL DER TIL :P
Ingen kommentarer:
Send en kommentar