søndag den 15. december 2013

Morgenbrød med æbler/kanel

GLÆDELIG 15 DECEMBER


SÅ ER DET 3 SØNDAG I ADVENT OG  DER ER 9 DAGE TIL JULEAFTEN :) 
OG DENNE SØNDAG MORGEN STÅR PÅ LUN ÆBLE/KANEL BRØD, SÅ HER DUFTER AF KANEL I HELE HYTTEN :) MEN DET ER JO JUL :) 


OPSKRIFT TIL 2 STK. KANEL/ÆBLE BRØD

INGREDIENSER 

25 G GÆR 
3 DL MÆLK
100 G SMØR 
KNSP SALT 
1½ TSK KANEL 
2½ SPSK SUKKER 
1 ÆG 
3 SMÅ REVET ÆBLER 
MEL 
1 ÆGGEBLOMME TIL PENSLING
KANELSUKKER TIL AT DRYSSE OVER

FREMGANGSMÅDE 

  • LUN MÆLK OG SMØR OG LAD DET KØLE AF NÅR SMØRRET ER SMELTET
  • SMULDRE GÆRET I EN STOR SKÅL 
  • HÆLD DEN LUNKEN MÆLK OVER GÆRET OG RØR RUNDET TIL DET ER OPLØST 
  • TILSÆT SUKKER OG SALT OG RØR GODT RUNDT 
  • ÆG, REVET ÆBLER OG KANEL TILSÆTTES OG RØRES GODT SAMMEN 
  • TILFØJ LIDT MEL AD GANGEN OG RØR RUNDT TIL DEJEN BLIVER FIN OG GLAT
  • SÆT DEJEN TIL HÆVNING ET LUNT STED I 1-1½ TIME 
  • ÆLT DEJEN IGEN OG DEL DEN I TO POTIONER 
  • FORM DEJEN TIL EN AFLANG STOR PØLSE OG SPLIT DEN I MIDTEN OG NED AF OG SKAL KUN HÆNGE SAMMEN FOR OVEN. 
  • SNO DE NU TO PØLSER OM HINANDEN OG SÆT DE TO PØLSER SAMMEN TIL SIDST 
  • LAD BRØDET STÅ OG HÆVE ½ TIME, PENSEL DET MED ÆGGEBLOMME OG BAG I OVNEN PÅ 180 GRADER TIL DET LYDER HULT NÅR DU BANKER PÅ DET MED EN NEGL, CA. OMKRING 40-45 MIN. 
  • LAD BRØDET KØLE AF PÅ EN BAGERIST INDEN DER SKÆRES I DET 

OG KAFFE SKAL DER TIL :P

Ingen kommentarer:

Send en kommentar