lørdag den 7. december 2013

Brunch - Klatkager

LIDT SENT MORGEN BRUNCH MED KLATKAGER MED SIRUP, MANDLER OG FLORMELIS 


HAVDE EN REST RISENGRØD SOM JEG HAVDE GEMT, SOM JEG HAVDE TÆNKT MIG AT LAVE NOGLE KLATKAGER AF. DET BLIVER ALTID BRUGT TIL RISALAMANDE, MEN DENNE HER GANG BLEV DET LIGE BRUGT TIL MORGENMADEN TIL NOGLE LÆKRE KLATKAGER :) LIDT SIRUP OG HAKKET MANDLER GØR DEM SUPER LÆKRE OG SÅ ET LILLE DRYS FLORMELIS SÅ SIDDER DET LIGE I SKABET. HVIS MAN VIL PRØVE NOGET ANDET EN SYLTETØJ, SÅ PASSER DET HER RIGTIG GODT DER TIL :) SÅ DER BLEV GUFFET I SIG TIL MORGENMAD/BRUNCH SAMMEN MED KÆRESTEN :) DET ER JO JUL ;) 


INGREDIENSER 

EN REST RISENGRØD CA. 1/4 DEL  AF EN POTION SOM ER LAVET PÅ 1 L MÆLK 
2 ÆGGEBLOMMER 
2 PISKE ÆGGEHVIDER 
2 SPSK SUKKER 
KORN FRA EN ½ VANILJESTANG
1 SPSK KANEL (KAN UNDLADES HVIS MAN IKKE LIGE HAR LYST TIL DET) 

FREMGANGSMÅDE 
  • RØR ALLE INGREDIENSER SAMMEN
  • PISK ÆGGEHVIDERNE TIL SKUM 
  • VEND ½ AF DE PISKET ÆGGEHVIDER I GRØDET 
  • RØR FORSIGTIG DEN ANDEN ½ DEL I 
  • SMELT LIDT SMØR PÅ EN PANDE OG KOM NOGLE SMÅ KLATTER PÅ OG STEG DEM PÅ MIDDELVARME TIL DE ER GYLDENBRUN PÅ BEGGE SIDER. 

NÅR DU FJERNER KORN FRA EN VANILJESTAND KAN DU TILSÆTTE LIDT AF SUKKERET DU SKAL BRUGE OG GNID DET SAMMEN TIL "VANILJESUKKER" INDEN DU BLANDER DET I DEJEN. 
DU KAN OGSÅ LAVE EN STOR POTION "VANILJESUKKER" OG GEMME DET I ET TÆTLUKKET GLAS TIL NÆSTE GANG DU SKAL BRUGE NOGET. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar