GLÆDELIG 6 DECEMBER OG VI OVERLEVEDE ALLE ORKANEN BODIL ;)
OG I DAG BLEV DER BAGT EN HELT MASSE LÆKRE OG SPRØDE JULEKAGER, SÅ SOM JØDEKAGER, FINSKBRØD OG KRISTTORN :)
JØDEKAGER FINSKBRØD
250 G MEL 250 G SMØR
175 G SMØR 350 G MEL
125 G SUKKER 125 G SUKKER
1 KNSP HJORTETAKSALT PERLESUKKER
SUKKER 1 PISKET ÆG TIL PENSLING
KANEL
KRISTTORN OPSKRIFT ER DEN SAMME SOM TIL JØDEKAGER :)
FREMGANGSMÅDE
- KOM SUKKER, MEL OG SKÅRET BLØD SMØR I EN SKÅL OG ÆLT DET SAMMEN TIL EN STOR KUGLE.
- TRYK KUGLEN LIDT FLAD OG PAK DEN IND I EN POSE ELLER HUSHOLDNINGPAPIR OG SÆT PÅ KØL, GERNE NATTEN OVER, MEN ELLERS ET PAR TIMER HVIS DET IKKE KAN VENTE :)
- RUL DEJEN UD SKIFTEVIS MED MEL SÅ DEJEN IKKE SÆTTER SIG I BORDET.
- STIK SMÅKAGERNE UD MED EN UDSTIKKER ELLER ET RUNDT GLAS.
- TIL JØDEKAGERNE PENSLER DU MED ÆG OG DRYSSER MED KANELSUKKER
- BAG I OVNEN PÅ 185 GRADER TIL DE ER GYLDNE, DET TAGER CA. 6-10 MIN OG HOLD HELE TIDEN ØJE MED DEM, FOR DET GÅR HURTIGT.
- LAD DEM KØLE HELT AF INDEN DE PAKKES NED I GLAS/DÅSER
- FINSKBRØD RULLER DU UD TIL NOGLE FINGRETYNDE PØLSER OG SKÆR UD I CA. 4½-5 CM.
- TRYK DEM LET FLADE MED EN FINGER.
- PENSEL DEM MED PISKE ÆG
- DRYS MED PERLESUKKER OG HAKKET MANDLER
- BAG I OVNEN PÅ 185 GRADER I CA. 10 MIN TIL DE ER GYLDENBRUNE, HOLD STADIG GODT ØJE MED DEM.
- LAD DEM KØLE HELT AF INDEN DE PAKKES NED I GLAS/DÅSER
- KRISTTORN ER DEN SAMME DEJ SOM JØDEKAGER, HVOR DU BARE TILSÆTTER DEN MÆNGDE GRØNNE FRUGTFARVE DU KUNNE TÆNKE DIG, EFTER HVOR GRØNNE DU KUNNE TÆNKE DIG :)
- STIK DEM UD MED EN UDSTIKKER DER HAR FORM SOM ET BLAD
- BAG I OVNEN PÅ 185 GRADER I CA. 6-10 MIN, MEN HOLD GODT ØJE, DE MÅ IKKE BLIVE BRUNE.
- KOM LIDT GRØNT GLASSUR PÅ SMÅKAGERNE NÅR DE SKAL SERVERES OG DRYS MED RØD JORDBÆRKRYMMEL.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar