torsdag den 20. august 2015

Speltstykker (Grove)


Grove rustikke speltstykker. Perfekt til madpakken eller bare som morgenbrød. De smager fantastisk og har virkelig meget smag i sig og med fiberblandingen så får man også lidt at tygge på, hvilket jeg godt kan lide, så maven har lidt at arbejde med i løbet af dagen. 


Grove speltstykker 
ca. 20 stk. 

25 g gær
1 dl vand 
3½ dl mælk 
½ tsk salt
2 spsk rørsukker 
½ dl solsikkeolie 
120 g fiberbageblanding - eller 3/4-kornsblanding 
200 g speltmel 
ca.500 g sigtemel - eller hvedemel 



  • Opløs gær med vandet.
  • Tilsæt alle ingredienserne og kør din dej på rørmaskinen i ca.5-7 minutter, eller rør med en ske og så ælt din dej godt hvis du ikke bruger maskine. 
  • Sæt dejen til hævning 1-1½ time. 
  • Drys mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet, træk den ud til en rektangel. 
  • Drys lidt mel ud over dejen og så skærer du 20 forskellige stykker og sætter dem over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i ca.½ time. 
  • Tænd ovnen på 220 grader og sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen. 
  • Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er blevet flotte brune.
  • Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser dem. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar