mandag den 22. juni 2015

Jordbærtærte


Hvad er mere sommerligt end en lækker jordbærtærte med søde danske jordbær. Den her stikker helt klart den hos bageren og der er ikke et øje tørt, den har en lækker sprød tærtebund, kransekagemasse, chokolade, en lækker creme og så en masse skønne søde jordbær og blåbær. Spring ud i det og du vil selv lave dem fremover. 

Jordbærtærte 
4 personer  til 1 tærte der er ca.23 cm i diameter eller en aflang tærteform 


Tærtedej
150 g mel 
100 g smør
50 g sukker 
1 lille æg eller tage et 1 og pisk det sammen og tag halvdelen af den 

Kransekagemasse 
400 g ren rå marcipan 
125 g flormelis 
2 æggehvider

100 mørk chokolade

Kagecreme 
1 pose kagecreme, laves efter anvisning på pakken
2 dl fløde 
½ tsk vaniljesukker 

½ bakke jordbær 
15-20 blåbær 

3 blade husblas 
1½ dl ribssaft, jordbær eller rabarber saft


  • Start med at bland alle ingredienserne sammen til tærtedejen og ælt det sammen til en ensartet dej og sæt den på køl 1 time. 
  • Pisk kagecremen sammen og sæt den på køl. 
  • Pisk fløden til skum sammen med vanilje og bland den sammen med vaniljecremen og sæt det på køl. 
  •  Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og kom den i en smurt tærteform og stik nogle huller med en gaffel.
  • Kom alle ingredienserne til kransekagemassen op i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl  og sprøjt rundt i kanten af tærten. 
  • Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca. 12-15 minutter, hold gerne øje med den til den bliver gyldenbrun. 
  • Lad den køle af på en bagerist. 
  • Smelt chokoladen over et vandbad og pensel chokoladen udover bunden, gerne i et tykt lag og lad chokoladen størkne, sæt den gerne på køl til den størkner.
  • Kom husblas i en skål med kold vand og lade det bløde op
  • Kom creme i kagen og pynt den med bær. 
  • Tag vandet fra husblassen og hæld saft i og smelt det over et vandbad, lad det køle lidt af og pensel det over din kage.




2 kommentarer:

  1. Det lyder virkelig lækkert! :)
    Jeg må i gang!

    Kig endelig forbi
    Katrine
    //http://katrineringbaek.bloggersdelight.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Det glæder mig at høre, den smager fantastisk :)
      Og rigtig fin blog du også har :)

      Slet