tirsdag den 16. juni 2015

Tomatrisotto m. Chilipølser og basilikum


Himmelsk lækker cremet tomatrisotto der bider lidt på tungen fra de små stykker chilipølser. Det her må vist være min yndling risotto, da den har en dejlig smag af sødlig tomat og den friske basilikum, det passer bare perfekt sammen. Og med ovnbagte solmodne cherrytomater på toppen er lige prikken over i'et samt friskrevet parmesan. 


Tomatrisotto m. chilipølser og basilikum 
2 personer 

250 g risottoris 
1 løg, i fine tern
1 hvidløg, i fine tern
50 g smør
3 dl god purreret tomat, jeg plejer at fine en god en på flaske, ellers kan hakket tomater på dåse også bruges som en nødløsning. 
5½ dl grønsags eller hønsefond 
100 g chilipølser, i små stykker
½ dl hvidvin 
60 g revet parmesanost 
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket groft 

10-12 cherrytomater



  • Start med at rist chilipølserne af på en pande til de får lidt farve og sæt dem til side.
  • Kom cherrytomater op i et fad med lidt olie i bunden og sæt dem i ovnen på 225 grader og bag dem til de skal serveres med risottoen. 
  • Smelt smør i en stor tykbundet gryde og steg hvidløg og løg af til de bliver klare.
  • Kom risottoris i og svits dem kort med i et par minutter og tilsæt hvidvin og rør i det til risene har suget hvidvinen til sig. 
  • Hæld lidt fond i af gangen skiftevis med tomatsovsen mens du hele tiden rør i det ved jævn varme til det slipper op og hæld så mere fond i, til der ikke er mere.
  • Kom revet parmesan i og hakket basilikum og rør det godt sammen.
  • Smag den til med salt og peber.
  • Når der ca. er gået 20 minutter og du har smagt den til om risene har fået nok sætter du gryden til siden med låg på i 2 minutter inden du servere den. 
  • Server den straks med de bagte cherrytomater og frisk revet parmesanost. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar