torsdag den 14. maj 2015

Rabarbersirup

Lækker sødlig rabarbersirup med vanilje


Rabarber er kommet i sæson og det nu de skal høstes og laves til en masse lækre sager, både i det søde og saltet køkken. Denne her lækre sødelig rabarbersirup med prikkende vaniljekorn kan bruges til sååååå mange ting, så derfor skal du lave den! :) Den kan bruges oven på din skål yoghurt, pandekager, til saft, french soda, is og ja jeg kan blive ved... 

Rabarbersirup med vanilje

600 g rabarber
1½ dl vand
260 g sukker
korn fra 1 vaniljestang, de tomme vaniljestænger koger du sammen med rabarberne fra start af. 

  • Skyl/rens rabarberne og skær dem i små stykker og kom dem op i en gryde sammen med vand og de tomme vaniljestænger. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 minutter. Rør jævnligt.
  • Tag en ny lille gryde og sigt alt saften fra, gem evt. det overskydende rabarber til noget bagværk eller grød. 
  • Bring saften op at koge sammen med sukker og vaniljekorn. Skum siruppen af med en ren ske. 
  • Lad det småkoge i ca. 10 minutter og rør i den indimellem. 
  • Kom rabarbersiruppen på skoldet glas og sæt det på køl. 



2 kommentarer:

  1. Hej Sidsel :-)

    Hvor ser det lækkert ud :-) Det må jeg prøve at lave i dag sammen med mine børn.
    Lyder super lækkert :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina,
      Det lyder som en rigtig god og hyggelig ting. Det smager også fantastisk :)

      Slet