søndag den 3. maj 2015

Mormor sandkage 2015

Moderne mormor sandkage med let pisket fløde

Har piftet den klassiske sandkage op og serveret den med let pisket fløde og jordbærdrys. En rigtig lækker kage der vil klæde det lille kaffebord sammen med en kop te eller kaffe. 


Mormor sandkage 2015

250 g blød smør
250 g sukker
4 æg
korn fra ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel 
½ tsk bagepulver
3½-4 spsk frysetørret jordbærpulver - eller mal frysetørret jordbær til pulver i en minihakker.
3 spsk chokoladeknapper eller hakket chokolade - du kan også sagtens skifte det ud med kakaopulver. 

piskefløde
frysetørret jordbær
  • Pisk smør, sukker og vanilje godt sammen til en luftig masse.
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland bagepulver med mel og sigt i og vend det rundt til en ensartet masse.
  • Del dejen i 3 potioner - 1 potion med frysetørret jordbær blandes godt sammen og den anden potion vendes chokoladen i og den 3 potion skal være uden noget. 
  • Smør en sandkageform med smør eller olie, du kan evt. også komme bagepapir i den. 
  • Hæld først dejen med chokoladen i, dernæst den med jordbær og til slut den uden noget.
  • Bag kagen midt i en forvarm ovn på 175 grader i ca. 1 time. Tjek evt. efter med en tandstik, hvis der sidder rå dej på den skal den have lidt længere tid.
  • Lad den køle af på en bageris inden du tager kagen ud af formen.
  • Server kagen med let pisket fløde og lidt jordbærpulver over. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar