tirsdag den 5. maj 2015

Pære/æble kage

Svampet Pære/æble kage med makron og kanel

Dejlig svampet kage med lækre æble og pærestykker vendt i lidt kanel, makron på toppen der flyder ud som var det en brunsviger. Der til kan man servere en fed cremefraiche rørt op med lidt vanilje eller lidt kanel drysset over. 


Æble/pære kage 
ca.6 personer - Springform str: 22 cm

145 g blød smør
135 g flormelis 
2 æg
150 g hvedemel 
½ tsk bagepulver 
½ tsk vaniljesukker 
2 spsk mælk 
1 æble - i grove tern 
2 pærer - i grove tern
½ tsk stødt kanel 
2 æggehvider
80 g makroner



  • Skræl pærer og æbler og snit dem i grove tern og vend med kanel. 
  • Pisk smør, vaniljesukker og sukker luftig. 
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland mel og bagepulver sammen og vend i æggemassen skiftevis med mælk. 
  • Smør en rund form eller en anden form med smør og hæld dejen i og glat det fint ud.
  • Kom alle æble og pærestykkerne udover og pres dem ned i dejen.
  • Kom æggehvider og knuste makroner op i en skål og pisk det sammen til det bliver ensartet i ca.5 minutter, det skal være flydene, hæld det udover pære og æblestykkerne. Glad det evt. ud så det er ensartet.
  • Bag kagen midt i en forvarm ovnen på 180 grader i ca.40-45 minutter, tjek evt. efter med en tandstik om der skulle side rå dej på, for så skal den have lidt længere.
  • Lad kagen køle af inde den tages ud af formen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar