søndag den 8. februar 2015

Påskeæg


Farverig påskeæg med kage surprise 

Vil du lave lidt sjovt og kreativt i din påske med børnene?  
Så kan det her være en mulighed. Der er forskellige måder at vælge at farve sine æg på, jeg har brugt alm. akrylmaling, vandfarver kan også godt bruges eller hvis man har en masse forskellige farver af frugtfarve eller pastafarve. Det ikke farligt at bruge akrylmaling for det kommer slet ikke ind og berør kagen eller får nogen eftersmag, så bare rolig :) 
Jeg har valgt akrylmaling fordi at det bliver mere kraftig i farverne og der er rigtig mange farver at vælge imellem :) 

Lys grunddej 
Ca. til 10-12 æg 

90 g sukker 
50 g blød smør 
113 g hvedemel 
1 tsk bagepulver
korn fra ½ vaniljestang eller ½ tsk vaniljesukker 
2 æg 
1 dl mælk 
(For en mørk kakao grunddej tilføj 3 spsk kakaopulver) 

Klargør æggene
  • Start med at tag en nål og prik en masse huller rundt i en lille cirkel og tag skallen af og hæld ægget´s indhold ud i en skål og sæt på køl, brug det evt. til dejen der skal i senere.  Jeg lavede mine huller i bunden af ægget så det ikke kunne ses og så kan de også stå fint op på et fad. 
  • Skyl alle æggene grundig ind og udvendig og lad dem tørre. 
  • Mal æggene før eller efter er op til en selv. Jeg malede dem med den ensfarve de skulle have over hele ægget inden og lod dem tørre og fyldt dej i og bagte dem og da de var kølet blev der lige lavet nogle mønstre. 

Fyldet til æggene
  • Pisk smør med sukker luftig. Pisk et æg i af gangen med mellemrum.
  • Bland mel, bagepulver vanilje, og salt sammen og sigt i og vendt rundt med en dejskraber skiftevis med mælk til det bliver fin og ensartet.
  • Kom dejen op i en sprøjtepose og klip et lille hul der passer til at kan komme ned i æggene og fyld dem 2/3 del op med dej og sæt dem i en muffinsbakke der er tilpasset med staniol så æggene kan stå uden at vælte. 
  • Bag dem midt i ovnen i ca.15 minutter, tjek evt. ved at stikke en tandstik ned i og hvis der ikke sidder rå dej er de færdig. 
  • Lad dem køle helt af inden de spises 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar