mandag den 2. februar 2015

Figenpålæg

Smørbart figenpålæg

Det tager ikke mange minutter at bikse sin egen lækre cremet figenpålæg sammen og kræver hellere ikke særlig mange ingredienser. Vi er sikker mange der husker det med at få et par skiver figenpålæg med på madpakken oven på brødet og nu laver vi den selv, for det er slet ikke så svært :) Man kan lave mange versioner af smørpålæg og jeg elsker personligt figener fordi de er med med til at give lidt knas hvilket jeg godt kan lide, at det ikke bare er helt cremet. 


Smørbart figenpålæg 
1 lille glas - holder til ca. 1 uge 

12 Tørret figener 
6 tørret abrikoser 
1 spsk citronsaft 
Korn fra ½ vaniljestang blandet med ½ tsk sukker - eller ½ tsk vaniljesukker 
1,5 dl vand 
knsp kanel - kan undlades 


  • Skær figener og abrikoserne i mindre stykker og kom det op i en lille gryde med alle de andre ingredienser og vand.
  • Lad det småsimre i 10-15 minutter 
  • Tag gryden til side og stavblend det hele til en ensartet konsistens 
  • Kom figenpålæggen på skoldet glas og opbevar det på køl. 
*Figenpålæg holder op til ca. 1 uge på køl - du kan evt. skolde dine glas i atamon som anvist på flasken og komme en lille sjat i din figenpålæg hvis det skal holde længere end 1 uge.

*Man skal huske at tørret figener og abrikoser indholder en del sukker og der bør ikke indtages for store mængder af figenpålæg i din hverdag, da det ikke er sundt!  


2 kommentarer:

  1. Sikke en lækker og NEM opskrift, det må jeg sige, den skal heeelt klart prøves!

    HOPELESSWANDERER

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det bliver næsten ikke nemmere :D Og smager fantastisk

      Slet