torsdag den 13. februar 2014

Fastelavnsboller

FASTELAVNSBOLLER MED CREME OG BOYSENBÆR 

SÅ ER DET VIST TIDEN TIL AT DER SKAL BAGES LÆKRE FYLDTE FASTELAVNSBOLLER OG HVAD DER SKAL I DEM ER JO NÆSTEN OP TIL EN SELV :) 
MEN VALGTE DOG AT LAVE NOGLE ALM. MED VANILJECREME OG SÅ NOGLE MED BOYSENBÆR OG CREME SAMMEN OG DE BLEV SÅ LÆKRE. 


INGREDIENSER (21 stk)
(Bolledej)

3½ dl sødmælk 
3 spsk lunken vand
125 g smør
2½ spsk sukker 
1 tsk kardemomme 
1 æg
½ pakke gær (25 g) 
knsp salt
hvedemel til dejen er fin og glat 

FREMGANGSMÅDE 
  • Gær smuldres i en stor skål 
  • Opløs gæren med de 3 spsk lunken vand
  • Varm mælken til det er lillefinger varmt   
  • Tilsæt sukker,salt kardemomme og æg og rør det sammen 
  • Mælk røres i og det hele blandes godt sammen 
  • Mel røres lidt i af gangen 
  • hak smør i mindre stykker og blandes i dejen og det æltes ud i dejen sammen med lidt mel af gangen. 
  • bliv ved med at tilsæt lidt mel og ælt til dejen bliver fin og glat og det gør ikke noget hvis man ælter dejen godt i 10 min, det er selvfølgelig lettere hvis man har en rørmaskine så kan den godt stå i 15 min og blive æltet. 
  • Lad dejen stå og hæve i ca 1-1½ time til dobbelt størrelse 
  • Imens kan du lave cremen der skal i dem :) 
INGREDIENSER 
(Vaniljecreme)  

6 dl sødmælk 
4 æg 
6 spsk sukker 
2½ spsk vaniljesukker 
4 spsk maizena 

FREMGANGSMÅDE 
  • Bland alle ingredienserne i en gryde og varm det hele stille op til cremen får en tyk konsistens, uden at det koger/bobler og brænder på 
  • køl det af i køleskabet til det skal bruges 

DEL DEJEN I 4 LIGE STYKKER.
RUL DEJEN UD OG SKÆR FIREKANTER PÅ 15 X 15 CM
KOM CA. 1-1½ SPSK CREME PÅ HVER STYKKE DEJ OG FOLD ALLE 4 ENDER SAMMEN 
OG SÅ SAMLER DU DE NYE 4 ENDER DER KOMMER SAMMEN PÅ MIDTEN OG SÆTTER BOLLERNE PÅ EN BAGEPLADE MED FOLDEN NED AF. 
DER SKAL VÆRE FIN MED PLADS MELLEM DEM. 
LAD DEM STÅ OG HÆVE I ½ TIME OG PENSEL MED ÆG OG BAG MIDT I OVNEN PÅ 180 GRADER TIL DE ER FINE GYLDEN BRUNE.
LAD DEM KØLE AF PÅ EN BAGERIST TIL DE ER KØLET AF OG PYNT MED GLASUR 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar