En lækker klassiker. Laksemousse med varmrøget laks og små rognperler på en sprød salatbund. En fantastisk god sommerret med et glas køligt hvidvin til eller som forret passer den også perfekt ind sammen med et stykke sprødt flutes og en lille dressing til.
Laksemoussé m. varmrøget laks
250 g varmrøget laks
1 lille håndfuld frisk dild, hakket fint
2 spsk cremefraiche 18 %
3/4 dl fløde, pisket til skum
1 tsk revet citronskal, fra en usprøjtet citron
salt
peber
1 glas stenbiderrogn, til pyntning
1 pakke blandet salat
1 lille rødløg, i tynde ringe
Server evt. en dilddressing til og et stykke flutes
- Pluk laksen i små stykker og bland det sammen med dild, citronskal og cremefraiche til det bliver fin og ensartet.
- Pisk fløden til skum og vend den i laksemassen til det er blevet blandet godt sammen.
- Smag den til med salt og peber.
- Sæt den på køl 1 time.
- Skyl salaten og anret den på et par tallerkener.
- Form moussen med en ske og sæt dem på salaten og pynt med løgringe og stenbiderrogn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar