Tomatrisotto m. chilipølser og basilikum
2 personer
250 g risottoris
1 løg, i fine tern
1 hvidløg, i fine tern
50 g smør
3 dl god purreret tomat, jeg plejer at fine en god en på flaske, ellers kan hakket tomater på dåse også bruges som en nødløsning.
5½ dl grønsags eller hønsefond
100 g chilipølser, i små stykker
½ dl hvidvin
60 g revet parmesanost
1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket groft
10-12 cherrytomater
- Start med at rist chilipølserne af på en pande til de får lidt farve og sæt dem til side.
- Kom cherrytomater op i et fad med lidt olie i bunden og sæt dem i ovnen på 225 grader og bag dem til de skal serveres med risottoen.
- Smelt smør i en stor tykbundet gryde og steg hvidløg og løg af til de bliver klare.
- Kom risottoris i og svits dem kort med i et par minutter og tilsæt hvidvin og rør i det til risene har suget hvidvinen til sig.
- Hæld lidt fond i af gangen skiftevis med tomatsovsen mens du hele tiden rør i det ved jævn varme til det slipper op og hæld så mere fond i, til der ikke er mere.
- Kom revet parmesan i og hakket basilikum og rør det godt sammen.
- Smag den til med salt og peber.
- Når der ca. er gået 20 minutter og du har smagt den til om risene har fået nok sætter du gryden til siden med låg på i 2 minutter inden du servere den.
- Server den straks med de bagte cherrytomater og frisk revet parmesanost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar