Sommertærte med spidskål, asparges og sprød bacon
Smagen af sommer. En fantastisk lækker madtærte med nogle af sæsonens lækre grønsager, spiller rigtig godt sammen med den saltet og røget smag fra baconen. Den vil passe rigtig godt ind på et buffet eller frokostbordet sammen med en lækker skål salat.
Sommertærte
4 personer
Tærtedej, færdigkøbt eller den du plejer at bruge
½ spidskål, snittet i strimler
1 stor løg, i halve ringe
6 grønne asparges, snittet i 2-3 cm
1 pakke bacon i tern
2 hele æg
2 æggeblommer
3 dl fløde
1 lille håndfuld revet ost
salt
peber
- Steg bacon sprødt på en pande og tilsæt de halve løgringe og lad dem stege med 3-4 min til de bliver bløde og lad det køle af.
- Snit grønsagerne og kom dem op i hver sin skål og hæld kogende vand over dem og hæld der fra efter 1 minut og skyl det i iskold vand. Hæld alt vandet fra og knu spidskålen led for vand.
- Lav din tærtedej og kom den i en tærtefad der er omkring 23 cm i diameter, en alm. størrelse tærtefad og stil lidt huller hist og her med en gaffel.
- Kom spidskål, asparges, bacon og løg op i fadet.
- Pisk æggemassen sammen og hæld over.
- Bag tærten midt i ovnen på 200 grader i ca.35-40 minutter, til æggemassen er blevet fast.
- Lad den stå 2 minutter inden den serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar