tirsdag den 14. juli 2015

Foccacia med timian og havsalt


Lækker italiensk fladbrød med masser af smag, brødet er også i "familie" med pizzaen. Server dette brød som tilbehør til diverse retter eller bare spis det som det er, er også lækkert. Det er en langtidshævet dej som er blevet lavet dagen før og så med italiensk mel tipo 00 mel, som er med til at gøre brødet super lækkert pga. dens bage og hæve evne. 


Foccacia med timian og havsalt 
ca. 6 personer 

8 g gær 
5½ dl vand 
1 tsk salt 
1 tsk sukker 
3 spsk olivenolie 
155 g italiensk mel tipo 00
500 g hvedemel  

Olivenolie, en god en 
2-3 håndfuld frisk timian 
en lille håndfuld havsalt 


  • Opløs gæret i vandet
  • tilsæt sukker,salt og olie og rør det ud til sukker og salt er opløst. 
  • Tilsæt mel, hvis du bruger en rørmaskine så rør din dej i ca. 8-10 minutter, ellers så skal du bruge en ske til at røre rundt med, det ikke til at gøre i hænderne da det er en meget "våd" del, den skal røres godt og gerne i 10 minutter, det giver det lækreste brød! 
  • Sæt dejen til hævning på bordet 1 time og så pakker du skålen ind og sætter den på køl til dagen efter. 
  • Dagen efter, tag skålen ud og hæld dejen op i en bradepande med bagepapir. Glat dejen ud med hænderne eller en ske så den fylder helt ud. 
  • Lad den stå og hæve et lunt sted 1 time. 
  • Hæld en god sjat olivenolie ud over hele dejen og glat det ud med hænderne. 
  • Så tager du begge hænder og stikker fingerne ned i dejen og laver huller over det hele. 
  • Drys havsalt udover og timian. 
  • bag den midt i ovnen på 210 grader i ca. 35-40 minutter til den er blevet gyldenbrun på toppen. 
  • Lad brødet køle helt at på en bagerist inden det serveres. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar