fredag den 26. juni 2015

Svamperisotto med forårsløg


Det skønne ved en risotto er at det smager fantastisk og så tager det ingen tid at lave. Denne her svamperisotto har så meget smagt fra svampene og forårsløget passer perfekt sammen med. Den er dejlig cremet og rund i smagen. Risotto er hellere ikke særlig svært at lave og du kan bikse den lækreste risotto samen på max.30 minutter, da det kun tager 20 minutter at lave risottoen og så har du 10 minutter til at forberede de ting der skal i den. Så har du en lækker risotto på en ingen tid. 


Svamperisotto med forårsløg 
2 personer 

250 g risottoris 
50 g smør 
1 løg, i fine tern
1 fed hvisløg, i fine tern
250 g brune svampe, i skiver og ristet af på en pande med 1 spsk smør.
½ dl hvidvin ( kan undlades og erstattes af mere fond eller fløde) 
7 dl grønsagsfond/bouillon 
1,5 dl fløde
45 g revet parmesanost , + lidt ekstra til at drysse over 


  • Start med at rist svampene af på en tør pande til de har smidt alt væsken og tilføj 1 spsk smør og steg dem til de bliver gyldenbrune og sæt dem til siden. 
  • Smelt 50 g smør i en stor tykbundet gryde og svits løg og hvidløg af til de bliver klare. 
  • Tilføj risottoris og lad dem svitse kort med i 5 minutter ved mellemhøj varme, mens du rør heletiden. 
  • Tilsæt ½ dl hvidvin og lad risene suge det til sig, mens du stadig rør rundt. Du skal hele tiden røre i din risotto da det er med til at frigive stivelsen fra risene som er med til at gøre den lækker. 
  • Tilsæt lidt bouillon samt svampene og lad det koge stille ind, bliv ved med at tilsætte lidt bouillon og fløde af gangen til det slipper op. 
  • Når der er gået 20 minutter tilsætter du forårsløg og revet parmesan ost og rør det godt sammen i risottoen.
  • Sæt låg på og stil gyden til side i 5 minutter og så er den klar til at blive serveret, smag den lige til med lidt salt og friskkværnet peber. 
  • Den er lækrest hvis den bliver spist straks. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar