Opskrifter
200-300 Kcal
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grøn smoothie ( 200 kcal)
1 Håndfuld frisk spinat ( 30 g )
1 Avokado lille eller ½ af en stor ( 90 g )
½ Æble ( 50 g )
Saft af 1 lime
Smag til med ingefær
Skær det hele i små stykker og blend det sammen med limesaft. Spæd den op med lidt vand til du får den konsistens du nu synes din smoothie skal have.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
50 g Havregryn (knap 2 dl)
1 tsk Rosiner
et drys Hørfrø
3-4 Dl vand efter hvor tyk man vil have den
Bland det hele sammen som når du laver havregrød.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stegt kylling m. hurtig wok
Til 2 personer ( Ialt 526 kcal - pr.person 263 kcal )
230 g kyllingbryst, et mellemstort stk
100 g Gulerod
100 g Squash
78 g Løg
1 Æg
10 g Solsikkeolie
Mariner kyllingbrystet med halvdelen af olien og med lidt af de krydderier du kan lide og bag i ovnen til kyllingen er gennemstegt. Riv gulerødder, squash groft og Hak løget i tern. Kom det sidste olie på en varm pande og steg løg 3 min, tilsæt de revet gulerod og squash og steg der af i 5 min på hård varme. Lav plads midt i panden og slå ægget ud der i og lad den blive lidt fast og rør lidt rundt til det bliver stegt igennem og bland det med resten på panden.
Del kyllingen i to potioner og det samme med grønsagerne, så er der til to :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aftensmaden bestod af spicey chicken spyd med grønt
Til 2 personer (270 kcal pr.person)
300 g Kyllingekød
Marinade:
2 fed hvidløg
1 spsk. revet frisk ingefær
saft af ½ lime
1 spsk Olivenolie
½ tsk Stødt spidskommen
1 tsk sød paprika eller alm.
½ tsk cayennepeber
Tilbehør:
1 rød peberfrugt
½ agurk
hak hvidløg, riv ingefær og kom det i en skål sammen med resten af ingredienserne. Skær kyllingen i stykker på 2x2 cm og kom dem i marinaden. Lad det trække i ca. 1 time. Kom kyllingestykkerne på 6 spyd og sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Anret spydene sammen med grønsagerne.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Morgenmad (268 kcal)
63 g Æg ( her er den hårdkogt, jeg laver den aften før så det går lidt hurtigere om morgen)
300 g Æble
50 g Gulerod
5 g Mandler
12 g Honning ( har en masse lækkert honning fra min familie som dyrker det, og så det økologisk )
50 g knækbrød 1 skive, jeg køber Wasa surdej flere korn og indholder 100 % fuldkorn og 18 % fiber. I sådan en skive er der 50 kcal.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grønsags karry (515 kcal i alt, pr. person 257 kcal)
til 2 personer100 g Ærter
90 g Løg
300 g Kartofler
7 g hvidløg (et stort fed)
332 g Blomkål
5 g Solsikkeolie
5 g Karry
½ Grønsagsbouillon
2,5 dl vand
Svits karry af på en tør dyb pande eller wok, kom olie på og svits de finhakket løg og hvidløg af. Kom kartofler på panden og svits det af i ca 5 min på høj varme, mens der bliver rørt jævnligt. Tilsæt blomkål i små buketter og svits det af 3 min. Tilsæt vand og grønsagsbouillon og lad det simre i 15 min til grønsagerne er møre. Bland de grønne ærter i retten og lad det simre 3 min mere. Smag til med salt og peber. Del potionen i to
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fyldig kyllinge-asparges suppe
( I alt: 499 kcal, pr.person: 256 kcal 100 g gulerødder
100 g ærter
100 g blomkål
270 g asparges + vand ( det er en dåse fra Netto)
237 g kyllingbryst ( ca. et mellem stykke )
10 g Majsstivelse + 3-4 spsk vand til at røre det op med
Skær guleroden i små tern og blomkål i små buketter. Skær kyllingen i små tern og steg i en gryde til det ikke er så råt mere. Tilsæt vandet var aspargesene og vandet med hønse bouillon og lad det simre i 8 min. Tilsæt gulerødder,ærter,blomkål og asparges og lad det simre i 10 min. Rør majsstivelsen op med vand og hæld det i suppen mens det simre og lad det simre videre i 3 min. Det potionen i 2 så der er 250 kcal til hver. Du kan også fryse noget af det ned.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 Knækbrød (der er 50 kcal i 1 stk på 15 g)
50 g æble ca.½ stk
63 g æg, 1 æg
100 g gulerod
100 g honningmelon
6 g mandler, ca. 6-7 stk
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tunsalat ( Ialt til 2 personer: 436 kcal- pr. potion: 268 kcal
130 g tomat, ca.2 stk, små tern
50 g løg, finhakket
20 g cremefraiche 18%
50 g gulerod i små tern
2 æg
2x 15 g Knækbrød på 50 kcal stk.
Kog æggene i 10 min og lad dem køle af inden du piller dem. Skær alle grønsagerne ud i tern og bland dem sammen med tun, cremefraiche. salt og peber. pil æggene og dem dem hver i 4 dele.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Æggekage med røde kidneybønner og cherrytomater ( 251 kcal ) 1 Person
50 g Røde Kidneybønner
88 g Cherrytomater ( 4 stk i halve )
Skyd og skær cherrytomaterne i halve.
Skyl bønnerne i kold vand og lad dem dryppe af. Brug en sliplet pande eller kom lidt olie på noget stykke papir og smør panden med et tyndt lag. Steg cherrytomaterne 3 min på en varm pande, slå de to æg ud på panden og rør det let rundt med en grydeske og kom bønnerne på. Lad det stege let i ca. 7-8 min eller til ægget er fast. Server evt. med lidt kørvel.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rugbrød med bønnepostej og avokado ( pr.person: 255 kcal) Her er til 2 personer
100 g røde kidneybønner (skyllet)
50 g Skyr 0,2 %
35 g Løg
2 skiver rugbrød på ca.50 g stk.
50 g Avokado ( ca. ½
en anelse stødt spidskommen
Blend de røde kidneybønner sammen med løg, skyr og stødt spidskommen. Kom lidt salt og peber i. Del potionen på to stykker rugbrød, skær avokadoen i skiver så der kommer 25 g på hver stykke brød. Dette er til to personer! Så en skive rugbrød med ½ potion bønnepostej og 25 g avokado til hver.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banan-Skyr med topping (255 kcal)
200 g Skyr 0,2 % fedt
½ knækbrød, Wasa surdej flere korn og indholder 100 % fuldkorn og 18 % fiber.
5 g Mandler
100 g Moden banan ca.1 stk
50 g Gulerod
Mos bananen og bland det sammen med skyr. Anret det det i din yndlings skål og knus knækbrødet i grove stykker og drys over sammen med hakket mandler. Skær guleroden i små stave.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grønsagssuppe med kylling ( Ialt 440 kcal, til 2 per. 220 kcal)
180 g kyllingefilet
180 g kyllingefilet
250 g Champignon ( 1 bakke)
1 ds. / 270 g Hvide asparges + lage
50 g Forårsløg
1/2 Hønsebouillon
2-3 dl Vand
Salt, peber og chiliflager.
20 g Marizena udrørt i lidt koldt vand.
Rens champignon og skær i skiver.Snit forårsløg.Skær kyllingefileten i små stykker.Svits forårsløg i 1 tsk. olie et øjeblik, tilsæt champignon og dernæst kylling.Tilsæt dernæst aspargeslagen, bouillonterning, lidt chiliflager, peber og evt. salt.Koges ca. 15 min.Tilsæt asparges og marizenajævning.Varm igennem og server med lidt grønt på toppen og evt. ristet brød.
Rens champignon og skær i skiver.Snit forårsløg.Skær kyllingefileten i små stykker.Svits forårsløg i 1 tsk. olie et øjeblik, tilsæt champignon og dernæst kylling.Tilsæt dernæst aspargeslagen, bouillonterning, lidt chiliflager, peber og evt. salt.Koges ca. 15 min.Tilsæt asparges og marizenajævning.Varm igennem og server med lidt grønt på toppen og evt. ristet brød.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rugbrød m. most banan og hakket mandler (260 Kcal)
1 Banan
1 Skive rugbrød (50 g)
7 Mandler ( 10 g) Eller 200 g friske, rå gulerødder
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skyr m. Banan og vindruer (250 Kcal)
1,7 Dl Skyr
1 Banan
80 G vindruer ( ca.16 stk)
Skær banan i små mundrette stykker og halvere vindruerne og drys oven på skyr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hurtig tunsalat (250 Kcal)
90 g Tun i vand ca.2/3 dåse
1 Stort æg ca. 70 g
½ dl hytteost
Kog ægget i 10 min og lad den køle af. Del/hak ægget i små stykker, Band det hele sammen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Morgenmad (250 Kcal)
1 Kiwi 82,5 g
1 Blomme 112,5 g
1 Gulerod 135 g
1 Stort æg 70 g (Hårdkogt)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Græsk yoghurt m. kiwi og ananas (237 kcal)
200 g Græsk yoghurt 2 %
90 g Kiwi
100 g Ananas konserves
Mos eller blend kiwi og hæld over din græsk yoghurt og top med ananas
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skyr m. honningmelon og kiwi (217 kcal
200 g Skyr
80 g Kiwi
200 g Honningmelon
Blend Honningmelonen til den bliver fin og cremet og hæld over din Skyr, skær kiwi i små stykker og kom oven på.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wok med svinekød og grønsager ( 282 kcal)
100 g Kotelet
30 g Løg
40 g Sweet chili sauce
100 g Gulerod
100 g Grønne bønner
50 g Knoldselleri
Vask og skær alle grønsagerne i mundrette stykker.
Fjern alt synlig fedt på koteletten og skær i tynde skiver. Varm en pande op og steg kødet uden fedtstof. Når kødet er stegt igennem steger du hurtig grønsagerne med i ca. 5 min, tilsæt sweet chili sauce og smag til med salt og peber.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
200 g Græsk yoghurt 2 %
90 g Kiwi
100 g Ananas konserves
Mos eller blend kiwi og hæld over din græsk yoghurt og top med ananas
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skyr m. honningmelon og kiwi (217 kcal
200 g Skyr
80 g Kiwi
200 g Honningmelon
Blend Honningmelonen til den bliver fin og cremet og hæld over din Skyr, skær kiwi i små stykker og kom oven på.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wok med svinekød og grønsager ( 282 kcal)
100 g Kotelet
30 g Løg
40 g Sweet chili sauce
100 g Gulerod
100 g Grønne bønner
50 g Knoldselleri
Vask og skær alle grønsagerne i mundrette stykker.
Fjern alt synlig fedt på koteletten og skær i tynde skiver. Varm en pande op og steg kødet uden fedtstof. Når kødet er stegt igennem steger du hurtig grønsagerne med i ca. 5 min, tilsæt sweet chili sauce og smag til med salt og peber.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hej Sidsel, dine opskrifter lyder da meget godt og tror også at de smager godt :D, glæder mig at bruge dem :D. Men du må have en glædelige jul og godt nytår.
SvarSletHej Kaj,
SletMange tusind tak for de søde ord!
Glædelig jul og godt nytår til dig også :)
Mvh. Sidsel
Det var så lidt Sidsel og mange tak. Har prøvet nogle opskrifter, de er virkelige gode.
SletMed Venlig Hilsen
Kaj