5:2 OPSKRIFTER



5:2 Kuren er blevet populær hos os mennesker og det siger bare lidt om at vi vil til at leve lidt sundere uden at sætte vores liv helt i stå i slanke opskrifter.

 Det er meget simpelt, du spiser normal i 5 dage og så skal man bare have 2 dage hvor man max. spiser 500 kcal pr. dag, for mænd 600 kcal. Det er meget smart at dele de 500 kcal op i to, så du får 250 kcal ved morgenmåltidet og så de sidste 250 til aftensmaden.

Det er ligemeget hvilke dage du vil faste og hvad for nogle du vil spise normalt. Når du spiser normalt er det uden at proppe sig selvfølgelig. 

Det kan være super godt hvis du har en bog med en kalorie tabel, ellers kan man låne en på biblioteket. 
Og så en bagevægt til at måle sit mad af på.

Fastedag om morgen vil for det meste bestå af blødkogt æg, groft brød, skyr, frugt og grønt samt en masse vand, kaffe og te.fastedag ved aftenmåltid vil ofte bestå af fisk, magert kød og grønsager.

 Det er noget som vi fleste er begyndt at tage til os uden at det skal overtage vores hverdag. Nogen bruger den til vægttab mens andre bruger den til at få sig en sund livstil. 

Her vil løbende blive opdateret med nye og spændende opskrifter :) 
Et lille fif, erstat pasta ud med hvidkål da der kun er 30 kcal pr. 100 g og i tør pasta er 375 kcal pr. 100 g


Du kan se opskrifter her neden for, i de farvet tal som passer til den mængde kcal du leder efter 

 0- 100 Kcal    100- 200 Kcal     200-300 Kcal       300-400 Kcal     400-600 Kcal




MORGENMÅLTID 


Røræg m. løg & squash + knækbrød 

1 helt æg og hvider fra 2 æg steges på en pande med en håndfuld hakket løg og squashtern. Serveres med en skive groft knækbrød


Blåbær-banan smoothie ( 200 kcal) 

½ banan
75 g blåbær
1½ dl cheasy yoghurt m. skovbær
75 g skyr 
½ dl appelsinjuice 

Skær banan i små stykker og bland det hele i en blender eller med en stavblender til en fin konsistens.


Havregrød I (250 kcal) 

50g havregryn 
1 tsk rosiner 
Et drys hørfrø 

Bland det hele sammen med rigeligt vand i en gryde og kog det sammen til en grød. Det giver en god mæthed til dagen!

Kogt æg med blåbær og grapefrugt ( ca.205 kcal) 

1 æg
100 g blåbær
½ grapefrugt 
1 spsk mandler 

Kog ægget som du fortrækker det, blødkogt er ca. 5 min, hårkogt 10 min. Skær grapefrugten over og anret på en tallerken med blåbær og mandler. 

Skyr med æble, abrikoser og hørfrø (ca.120 kcal)

4 spsk skyr 
½ æble
2 tørrede abrikoser 
1 spsk hørfrø

Kom skyr i en skål og skær æbler og abrikoser i fine små tern og drys på med sammen med hørfrø. 


Grøn shot ( Ca.200 kcal) 

1 håndfuld frisk spinatblade
1 avocado 
5 cm ingefær 
½ æble
saft af 1 lime 

Vask spinaten, fjern skræl og sten fra avocadoen og bland det sammen med resten af tingene i en blender og blend det hele sammen til den konsistens du kan lide, du kan evt. spæde den op med lidt vand hvis du synes den er for tyk.

AFTENMÅLTID

Karrysuppe m. Kylling (2 per.) 

2 Små porre 
1½ Snack peber 
1 Gulerod 
1 Løg
1½ Fed hvidløg 
2 Spsk olie 
½ d Kokosmælk (light) 
300 g Kogt kylling
2 Grønsagsbouillon
2½ Dl vand 
Karry efter smag
Chili  efter smag

Hak alle grønsagerne og hvidløg groft og steg i en gryde med olie og karry.
Tilsæt kokosmælk og lad det småsimre 2 min og tilsæt vand og grønsagsbouillon. Lad det simre 15 min ca. og blend det hele til en cremet konsistens. Tilsæt det kogte kylling i mundrette stykker og lad det varme op sammen med suppen. Smag det til med chili hvis det ønskes i. 


Kylling m. Æble/gulerod salat  

100 g Kyllingbryst mariners med lidt olie og de ønskede krydderier og steges i ovnen. 
Riv 200 g gulerødder (ca.3 stk) og et lille æble. 

Kyllingen kan evt. steges på en slip-let pande 


Omelet m. spinat og tomat  (200 kcal) 

1 Æg 
1 Spsk vand
Salt & peber 
1 Forårsløg 
1 Soltørret tomat 
25 g Babyspinat 
50 g Lufttørret skinke 

Del blomme og hvider for sig og pisk æggehviden stiv.
Pisk æggeblommen med vand, salt og peber. Vend forsigtig æggehviden i. Snit forårsløg og soltørret tomat i fine stykker.
 Kom spinat på en slip-let pande og hæld æggemassen over og drys med soltørret tomat og forårsløg. Steg den til den næsten er stivnet og kom skinken på den ene halvdel. Lad omeletten glide halv den på en tallerken og vip så den anden halvdel over så det bliver en halvmåne. 


Indisk grønsagsret (181 kcal) 
4 per.

1 løg
2 bagekartofler
2 fed hvidløg
1 blomkålshoved
2 tsk. rapsolie
2½ tsk. stødt karry
1 tsk. sennepskorn
1 dl grøntsagsbouillon
1 dl minimælk
2 dl grønne ærter
Salt

Skræl løget og kartoflerne og skær dem i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Rens blomkålshovedet og del det i små buketter. Opvarm olien på en slip let-pande og rist karry og sennepskorn heri. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem møre. Tilsæt derpå kartoffeltern, blomkålsbuketter og grøntsagsbouillon.
Lad retten simre i ca. 10 min., til grøntsagerne er næsten møre. Tilsæt mælken og lad det hele koge videre, til grøntsagerne er møre. Vend ærterne i retten og varm den godt igennem. Kom evt. lidt mere mælk i retten og smag til med salt.
Energi pr. portion 
181 kcal / 756 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 30 g
Protein: 8 g
Kostfibre: 7 g

Tomat-linse suppe ( Ialt 260 kcal til 2. per)
1 løg ca. 100 gram
30 gram røde linser
2 fed hvidløg
1 ds. hakket tomater
5 dl. kog vand med 1 bouillon terning
krydre med friske krydderurter - dem du kan lide.

Svits hakke løg og hvidløg og tilsæt linser efter et par minutter. Tilsæt hakket tomater og bouillonvand - lad det koge roligt i 20 min. Tag det af varmen og blend det med en stavblender - tilbage på varmen og smag det til med salt og peber. Drys med friske krydderurter
Voila den lækreste suppe.


Grønsagssuppe med kylling ( Ialt 440 kcal, til 2 per. 220 kcal) 

180 g kyllingefilet
250 g champignon ( 1 bakke)
1 ds. / 270 g hvide asparges + lage
50 g forårsløg
1/2 hønsebouillon
2-3 dl vand
salt, peber og chiliflager.
20 g marizena udrørt i lidt koldt vand.


Rens champignon og skær i skiver.
Snit forårsløg.
Skær kyllingefileten i små stykker.
Svits forårsløg i 1 tsk. olie et øjeblik, tilsæt champignon og dernæst kylling.
Tilsæt dernæst aspargeslagen, bouillonterning, lidt chiliflager, peber og evt. salt.
Koges ca. 15 min.
Tilsæt asparges og marizenajævning.
Varm igennem og server med lidt grønt på toppen og evt. ristet brød.













Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar