tirsdag den 21. august 2018

Efterårslagkage // æbler, kanel og karamel



Krydderet kanelbunde, saftig æblebund med stykker af æbler, smurt op med karamelsmørcreme og overtrukket med karamel og mandelflager. 

En himmelsk kombination som passer rigtig godt til den tid vi går i møde og alle de lækre æbler begynder at stå om ørerne på os. 


Efterårslagkage // æbler, kanel og karamel 
ca. 8-10. personer 


Lagkagebunde Grunddej:

250 g hvedemel
250 g sukker
3 æg
50 g smør
2 dl mælk
2 tsk bagepulver 
1 tsk vaniljesukker 

Kanelbunde:
½ potion dej 
2 tsk kanel 

Æblebund:
½ potion dej 
2 små syrlig æbler 

Karamelsovs
200 g sukker 
100 g smør
2 dl fløde 
½ tsk vaniljesukker 

Karamelsmørcreme 
250 g smør
250 g flormelis 
2 spsk mælk 
3 spsk karamel 

Karamel + mandelflager 



  • Pisk smør og sukker tyk og luftigt. 
  • Pisk et æg i af gangen til du får en tyk og luftig masse. 
  • Bland alle de tørre dele sammen og vend i skiftevis med mælk.
  • Del dejen i 2 potioner, tilsæt kanel i den ene potion og små æblestykker i den anden.
  • Kom dejen i 2 beklædte springforme der måler 22 cm og bag dem midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 min, tjek efter med en tandstik om der sidder rå dej på, hvis der gør skal de have lidt mere tid.
  • Kanelbunden skal deles i to når den er kølet helt af. 

  • Kom sukker i en lille gryde og smelt det ved lav varme, tilsæt smør, lad det smelte med og tilsæt fløde og vanilje. 
  • Kog karamellem ind ved svag varme i ca. 10-15 min til den begynder at blive tyk i konsistensen, husk den bliver en del tykkere når den køler af. 
  • Sæt karamellen på køl. 

  • Laglagebunde og karamel skal være kølet helt af inden du begynder at samler kagen, så start i god tid. 
  • Pisk smør, flormelis, karamel og mælk tyk og luftig, det kan godt tage 5-10 min.
  • Start i bunden med en kanelbund og smør et tyndt lag karamelsmør på og kom lagkagebunden med æbler oven på og smør et tyndt lag karamelsmør på igen og slut af med kanelbund. 
  • Smør kagen op med resten af karamelsmørcremen og sæt den på køl.
  • Tag din karamel og lun den hurtig i mikroovnen eller et vandbad til den bliver lidt mere flydene igen uden at den bliver for varm og hæld den forsigtig udover kagen,  slut af med mandelflager. 
  • Sæt kagen på køl et par timer før servering. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar