søndag den 17. september 2017

Brombærmarmelade




Sensommerens søde bær springer frem lige nu, som er svære at ikke plukke og spise. Forkæl dig selv igennem de kolde triste måneder ved at plukke disse lækre bær og lav marmelade ud af dem og forære et glas væk. 



Brombærmarmelade
ca. 5-6 små glas 


900 g brombær
1 dl vand
saft fra ½ citron
450 g rørsukker
1 vaniljestang
2 tsk rød melatin 
Atamon 

Du kan med ½ af marmeladen tilsætte lidt stjerneanis efter smag, det smager fantastisk med brombær. 

  • Skyl brombærene godt og kom dem op i en gryde med 1 dl vand, vanilje + stang og citronsaft og bring det op at koge i små 10 min. 
  • Tag gryden af varmen og blend det med en stavblender som du kan lide den, jeg er ikke til så mange hele bær.
  • Tag den tilbage på varmen sammen med sukker og lad det simre små 5 min, mens du skummer den af for urenheder. 
  • Bland rød melatin med et par tsk. sukker og rør det i og bærene.
  • Have skoldet, atamon skyllet glas klar.
  • Du kan også tilsætte lidt atamon i marmeladen for længere holdbarhed efter anvist på flasken.
  • Hæld den varme marmelade ned i glassene og luk dem til med det samme.
  • Når de er kølet af sættes de på køl eller et koldt mørk sted. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar