onsdag den 14. januar 2015

Herre lasagne

 Herre lasagne med bacon og rødvin

En smagfuld lasagne som de fleste mænd nok godt vil sætte tænderne i. Den sætter ens smagsløj lidt på eventyr og så den blød og cremet med overraskelser af bacon du finder der i. Den bider lidt på tungen og så er den rundet af med lidt rødvin som spiller rigtig godt sammen med alle ingredienserne og den røget bacon. Så hvis du vil førkæle dig selv lidt som mand eller kvinden som vil overraske manden lidt så kunne du hoppe ud i den her lasagne. Der til har jeg lavet en lækker grøn quinoa salat.


Herre lasagne 
4 personer 

Kødsovs

500 g hakket oksekød 
200 g røget bacon i tern, eller alm. bacon i tern
1 spsk olie
2 rødløg, hakket i tern
2-3 fed hvidløg, presset
1 gulerod, skåret i meget små tern
1 rød peber, skåret i meget små tern
1 stor dåse tomatpuré
1 dåse hakket tomater
1 tsk paprika rosé,  eller alm. paprika
1 tsk cayennepeber, hvis den ikke skal være for stærk så nøjes med ½ tsk
1 tsk hvidløgs granulat, eller ½ tsk hvidløgspulver 
6 dl vand
3 dl mælk 
Sjat rødvin, ca. ½-1 dl prøv at smag dig frem evt. 
salt
peber

1 spsk majsstivelse 
2 spsk koldt vand 

Pastaplader ca.12-16 stk,  alt efter hvor stor dit fad er som du bruger til lasagne 
Valgfri smagfuld revet ost  

  • Start med at skyl og skær alle grønsagerne og hav dem klar
  • Kom bacon op i en stor gryde sammen med olie og steg det gyldent 
  • Svits løget og hvidløg med til de bliver klare og svits hakket oksekød med i til det hele er brune af. 
  • Kom rød peber og gulerødder i og steg det med ca.5 minutter på hård varme mens du rør godt rundt. 
  • Kom tomatpuré i og rør det ud og tilsæt de hakkede tomater og rør det godt sammen 
  • Tilsæt mælk og vand 
  • Kom alle krydderierne i og lad det hele koge små 10 minutter og tilsæt en sjat rødvin hvis du har lidt til at stå. Lad det simre endnu små 5 minutter
  • Jævn sovsen lidt til med majsstivelse der er blandet op med koldt vand og rør det i og lad det småkoge 2 minutter mens du rør godt rundt, smag til med salt og peber. 
  • Smør et fad med lidt olie og start med at kom lidt kødsovs i og så kom pastaplader oven på og så kødsovs igen. Jeg lavede min med 4 lag og sluttede af med kødsovs.
  • Sæt den i en forvarm ovn på 200 grader i ca. 45 minutter, i ca. halvvejs af tiden kommer jeg ost på og giver den resten af tiden til osten lige bliver gyldent. 
  • Lad den stå 5 minutter inden den serveres så den kan få lov at sætte sig lidt og blive fast. 
    

2 kommentarer:

  1. Bliver den kedelig af at blive lavet dagen før?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis du laver den i dag i ovnen så er den super lækker dagen efter når den er blevet varmet op i ovnen igen :)

      Slet