lørdag den 3. januar 2015

Hønsekødsuppe

Hjemmelavet hønsekødsuppe
 Der er ikke noget skønner end hjemmelavet hønsekødsuppe lavet helt fra bunden af og så giver det også anledning til flere andre lækre retter lavet ud af hønen/kyllingen, som suppen er lavet på. Der kan både laves tarteletter, kylling i karry, hønsesalat ja mange retter kan laves ud af sådan en omgang.
Jeg har en lille ting som jeg altid kommer i min hønsekødsuppe og det er karry. Vi har altid gjort det i min familie på min fars side og jeg elsker det :)   


Hønsekødsuppe 
Fond
1 suppehøns/kyllinger 
Et par kraftben
2 porrer toppe
3 gulerødder

1 løg 
2 persillerødder 
½ knoldselleri, tag også et par bladselleri fra knoldsellerien af hvis de sidder der endnu
En lille buket kruspersille
2 laurbær blade
1 spsk. sorte peberkorn
2 spsk. groft salt
Fyld i suppe

Kød og melboller   

2-3 gulerødder, skrællet og skåret i tern eller skiver

1-2 porrer, skåret i ringe

½ knoldselleri, skåret i små tern 

  • Rens/skyl kyllingen/hønen og kom den op i en stor suppegryde sammen med kraftben og dæk det til med vand og sæt det over at koge. 
  • Imens rengør alle grønsagerne. Gulerødder, persillerødder og knoldsellerien skrælles. Porrerne skylles grundig og det helt mørkegrønne af toppen skæres af og bindes sammen med persillen og bladselleri til en suppevisk med madsnor.  
  • Når vandet ved hønen/kyllingen begynder at koge skal du fjerne det skum der kommer oppe i overfladen, det er alle urenhederne og skal smides ud. 
  • Når det har småkogt i en lille times tid tilsætter du suppeviske, peberkorn, laurbærblade, og alle grønsagerne. Sørg for at skum af indimellem og vend kyllingen/hønen en gang eller to. Lad det småkoge i ca.2-3 timer. 
  • Når det har kogt tager du kyllingen/hønen op og finder en anden stor gryde frem og sætter en tørslag over og sigter suppen. De udkogte grønsager kan du smide ud eller blend sammen til et eller andet. 
  • Når du har sigtet suppen og kun har suppefonden tilsætter du grønsagerne til fyldet i suppen og lader det småsimre til de ikke er rå mere og smag til med salt og peber
  • Tilsæt kød og melboller og lad det varme op igen uden at det kommer til at koge.
  • Server suppen med et godt stykke brød 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar