Så blev der lavet ispinde og det blev med nogle super lækre smarte silikoneforme fra "Det søde liv" og selvfølgelig skulle der laves noget jeg elsker, bountyis. Nu har jeg lavet en fantastisk lækker bountykage så nu skulle der også laves bountyis. Det er en fantastisk lækker cremet kokosis som smager himmelsk med den lækre mørke chokolade der smelter på tungen.
Bounty ispinde
4 store ispinde eller 8 små ispinde med silikoneforme fra "Det søde liv"
(Lavet på ismaskine)
5 æggeblommer
70 g glukosesirup
55 g sukker
2 dl fløde
3 dl sødmælk
Korn fra ½ vaniljestang
3,5 dl fed kokosmælk 16-18 %, det svarer ca. til 1 dåse
½ tsk salt
50 g kokosmel
300-350 g mørk chokolade
Både chokoladen og isformene kan du finde her inde :
http://www.det-sode-liv.dk/index.php/isform-i-silikone-classic.html
- Bring kokosmælk, fløde, mælk, halvdelen af kokosmelet og de tomme vaniljestænger op at koge, mens du rør af og til i det.
- Imens pisker du sukker, glukosesirup, vanilje og æggeblommer tyk og luftig.
- Når mælkeblandingen i gryden er kommet op at koge sætter du gryden til side og lader det køle af, til du kan have en finger i uden at brænde dig.
- Hæld ½ af mælkeblandingen over til æggemassen og bland det godt sammen og hæld det tilbage i gryden igen.
- Varm iscremen stille op uden at det koger til det bliver tyk i konsistensen.
- Sæt iscremen på køl.
- Når iscremen er blevet helt koldt kører du den på ismaskinen sammen med resten af kokosmelet til den er færdig. Jeg kørte min i ca.45-50 minutter.
- Kom isen i silekoneformene og stik en pind i dem og sæt dem i fryseren til de er helt frosne.
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Tag en is ud af formene og dyp i chokoladen og sæt den i fryseren på et stykke bagepapir. Fordi jeg tager en is af gangen ud af fryseren og dypper er fordi at hvis de smelter inden du dypper dem så kan du risikere at chokoladen vil falde af.
- Sæt dem i fryseren til chokoladen er blevet stift og så kan se spises.
Nøj, det ser godt nok spændende ud, får helt lyst til sådan en is lige nu.
SvarSlet