søndag den 20. september 2015

Æblemarmelade med kanel


En rigtig efterår/vinter marmelade og det også en af mine yndlings. Man kommer lidt i julestemning med denne her marmelade og passer til rigtig mange ting og ikke kun oven på et godt stykke brød. Smager også skønt oven på pandekager, yoghurt eller måske din risalamande. 


Æblemarmelade med kanel 
Ca. 1 liter 

8-9 æbler
5 spsk rørsukker 
2 tsk vaniljesukker se opskrift (her
5½ dl vand
245 g syltesukker 
1½ tsk stødt kanel
atamon, som anvist på flasken 



  • Skyl og fjern kernehuset i alle æblerne. 
  • skær dem i grove tern, 1/3 af æblerne skær du i små tern der ca. er 1X1 cm og sæt dem til side. 
  • Kom de store æblestykker op i en stor gryde med vand, vaniljesukker og rørsukker og kog det op til æblerne er blevet udkogt. 
  • Tag en stavblender og blend det hele til en helt cremet og ensartet masse. 
  • Tag en ny ren gryde og sigt det hele igennem et sigte. 
  • Varm æblemosen op og tilsæt syltesukker, æblestykker og kanel. 
  • Lad det småkoge i ca. 5 minutter, husk at fjern det hvide skum med en ren ske, for det er urenhederne og dem skal vi ikke have med.
  • Tilsær atamon som anvist på flasken.  
  • Hæld marmeladen på skoldet glas. 
  • Opbevar marmeladen i et køligt/mørkt rum eller i køleskabet.
  • Husk altid at brug en ren ske når du tager af marmelade, så holder den i længere tid. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar