En lækker smagfuld kage der er laktosefri og glutenfri, hvis du køber det havregryn som er helt fri for gluten og det har de hos Urtekram. Den er dejlig frisk pga. citronen og har en lille behagelig eftersmag af ingefær som passer godt til den søde kage og friske citron. Server den gerne med lidt cremefraiche der er rørt op med lidt vaniljesukker.
Citron/ingefær kage
8 personer
4 æg
150 g sukker
1 dl olie
225 g havregryn, blendet til mel
1½ tsk bagepulver
korn fra ½ vaniljestang
knsp salt
2 cm finrevet ingefær
saft og citronskal fra 1 lille citron
1 lille håndfuld hakket mandler
- Bland olie med sukker og vaniljekorn
- Pisk et æg i af gangen og pisk godt imellem hver æg så det bliver til en tyk og luftig masse.
- Bland havregryn med salt og bagepulver og vend det i æggemassen med en dejskraber.
- Riv ingefær og citronskal og bland det i dejen sammen med citronsaften.
- Smør en form der ca. er 22 cm i diameter med lidt olie og hæld dejen i formen og drys mandler udover.
- Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter, tjek efter med en tandstikke om den skal have mere.
- Lad den køle af på en bagerist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar