onsdag den 5. august 2015

Blueberry pie

          


En lille amerikansk drøm med sensommerens lækre bær. En utrolig nem og lækker bærtærte der smager skønt sammen med lidt cremefraiche.  



American blueberry pie 
4 personer 

Mørdej
200 g smør 
100 g sukker
300 g hvedemel 
2 tsk vaniljesukker
1 æg + 1 blomme til at pensle tærten med 
500 g blåbær
1 spsk flormelis 


  • Start med af bland alle ingredienserne til mørdejen og sæt den på køl 1 times tid. 

  • Skyl blåbærene og lad dem dryppe af. 

  • Sigt flormelis over blåbærene og bland det med dem og lad det stå. 

  • Rul dejen ud og kom det i et rundt tærtefad eller springform der ca. er 22 cm i diameter. Stik nogle huller rundt omkring med en gaffel og sæt den i fryseren i ca. 5 minutter så den kan sætte sig. Imens bruger du den dejrest du har tilbage og ruller ud og stikker nogle stjerne eller en anden form ud. 

  • Tag dejen ud af fryseren og kom alle blåbærene op i og kom resten af mørdejen oven på bærene og pensel mørdejen med æggeblomme. 

  • Bag tærten midt i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 minutter, til den er blevet fin gyldenbrun. 

  • Lad den køle helt af og servere den med cremefraiche rørt op lidt lidt vaniljesukker. 












Ingen kommentarer:

Send en kommentar