En lille amerikansk drøm med sensommerens lækre bær. En utrolig nem og lækker bærtærte der smager skønt sammen med lidt cremefraiche.
American blueberry pie
4 personer
Mørdej
200 g smør
100 g sukker
300 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 æg + 1 blomme til at pensle tærten med
500 g blåbær
1 spsk flormelis
- Start med af bland alle ingredienserne til mørdejen og sæt den på køl 1 times tid.
- Skyl blåbærene og lad dem dryppe af.
- Sigt flormelis over blåbærene og bland det med dem og lad det stå.
- Rul dejen ud og kom det i et rundt tærtefad eller springform der ca. er 22 cm i diameter. Stik nogle huller rundt omkring med en gaffel og sæt den i fryseren i ca. 5 minutter så den kan sætte sig. Imens bruger du den dejrest du har tilbage og ruller ud og stikker nogle stjerne eller en anden form ud.
- Tag dejen ud af fryseren og kom alle blåbærene op i og kom resten af mørdejen oven på bærene og pensel mørdejen med æggeblomme.
- Bag tærten midt i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 minutter, til den er blevet fin gyldenbrun.
- Lad den køle helt af og servere den med cremefraiche rørt op lidt lidt vaniljesukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar