Grove rustikke speltstykker. Perfekt til madpakken eller bare som morgenbrød. De smager fantastisk og har virkelig meget smag i sig og med fiberblandingen så får man også lidt at tygge på, hvilket jeg godt kan lide, så maven har lidt at arbejde med i løbet af dagen.
Grove speltstykker
ca. 20 stk.
25 g gær
1 dl vand
3½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl solsikkeolie
120 g fiberbageblanding - eller 3/4-kornsblanding
200 g speltmel
ca.500 g sigtemel - eller hvedemel
- Opløs gær med vandet.
- Tilsæt alle ingredienserne og kør din dej på rørmaskinen i ca.5-7 minutter, eller rør med en ske og så ælt din dej godt hvis du ikke bruger maskine.
- Sæt dejen til hævning 1-1½ time.
- Drys mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet, træk den ud til en rektangel.
- Drys lidt mel ud over dejen og så skærer du 20 forskellige stykker og sætter dem over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i ca.½ time.
- Tænd ovnen på 220 grader og sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen.
- Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er blevet flotte brune.
- Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar