søndag den 6. september 2015

Appelsin/græskar marmelade


Sommeren er ved at være slut og vi skal til at gøre os klar til efterår og vinter. Så skal der laves marmelade og syltes så vi har lidt at komme gennem vinteren med i de små hyggestunder. Denne her gang har jeg lavet en af mine yndlings marmelader som er appelsin og den har jeg kommet lidt græskar i og en anden version med lækre blåbær. 


Appensin/græskar marmelade
Ca. 1 liter marmelade 

4 appelsiner, saften der fra
3½ dl vand
skal fra 1 appelsin, i små tynde strimler  (sprøjtefri) 
250 hokkaido græskar, i små tern 
350 g syltesukker  
2 tsk vaniljesukker, jeg laver det selv med korn fra 1 vaniljestang blandet med 3 tsk rørsukker. 

atamon 
marmeladeglas 


  • Kom strimler af appelsinskallen og vand op i en gryde og lad det småsimre i 6-8 minutter.
  • Pres alt saften ud af appelsinerne og hæld det gennem en sigte og ned i gryden sammen med vaniljesukker og græskar. 
  • Lad det småkoge i små 8-10 minutter til græskaren er blevet lidt mør. 
  • Skum det af med en ren ske så du får alle urenhederne væk. 
  • Hæld syltesukker i og lad det koge i 3-5 minutter mens du rør godt i det. 
  • Sæt det til siden og kom ½ tsk atamon i, som der er med til at konservere. 
  • Skyl dine marmeladeglas i kogende vand sammen med lidt atamon. 
  • Hæld marmeladen på glas. 
  • Når marmeladen er kølet af skal de stå et køligt og mørkt sted. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar