fredag den 7. august 2015

Ispinde med marcipan og pistacienødder


Luksus ispind til sommervarmen. En fantastisk lækker ispind med marcipan og små stykker af pistacienødder, som smager himmelsk sammen med den mørke chokolade der smelter på tungen. Is-formene kan købes hos "Det søde liv" Samt deres lækre pistacienødder, vaniljestang og chokolade.


Ispinde med marcipan og pistacienødder 
Ca. 6 store ispinde - eller til en stor bøtte is 

5 æggeblommer 
70 g glukosesirup
120 g sukker 
knsp salt 
5 dl sødmælk 
2 dl fløde 
½ vaniljestang
150 g ren rå marcipan, revet fint  
30 g pistacienødder, uden salt 

ca. 250-300 g Mørk chokolade til overtræk 


  • Bring mælk, fløde og de tomme vaniljestænger op at koge og sæt det til side og lad det køle af. 
  • Pisk æggeblommer, salt, vaniljekorn, sukker og glukosesirup sammen til en hvid/tyk og luftig masse. 
  • Når mælk/fløde er kølet lidt af hælder du ½ af det ned i æggesnapsen og rør det sammen og hælder det tilbage i gryden igen og varmer det stille op til det får en lidt tyk konsistens, mens du rør i det. Det må ikke koge. 
  • Hæld iscremen i en skål og bland det med marcipan og pistacienødder og sæt det på køl. 
  • Det skal være iskold før du hælder det på ismaskinen. 
  • Hvis du ikke bruger ismaskine så kan du godt hælde det i formene og sætte dem i fryseren. Men det bliver lækrest af at lige blive kørt igennem en ismaskine en lille time. 
  • Fyld formene med is og sæt dem i fryseren nogle timer, til de er helt frosne. 
  • Smelt noget chokolade over et vandbad og dyp isen i chokoladen og drys lidt hakket pistacienødder udover. Sæt dem tilbage i fryseren igen på et stykke bagepapir til de er størknet. 
  • Tag en ispind op af fryseren af gangen så de ikke smelter inden du dypper dem i chokolade. For hvis de smelter kan chokoladen ikke sidde fast. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar