Luksus ispind til sommervarmen. En fantastisk lækker ispind med marcipan og små stykker af pistacienødder, som smager himmelsk sammen med den mørke chokolade der smelter på tungen. Is-formene kan købes hos "Det søde liv" Samt deres lækre pistacienødder, vaniljestang og chokolade.
Ispinde med marcipan og pistacienødder
Ca. 6 store ispinde - eller til en stor bøtte is
5 æggeblommer
70 g glukosesirup
120 g sukker
knsp salt
5 dl sødmælk
2 dl fløde
½ vaniljestang
150 g ren rå marcipan, revet fint
30 g pistacienødder, uden salt
ca. 250-300 g Mørk chokolade til overtræk
- Bring mælk, fløde og de tomme vaniljestænger op at koge og sæt det til side og lad det køle af.
- Pisk æggeblommer, salt, vaniljekorn, sukker og glukosesirup sammen til en hvid/tyk og luftig masse.
- Når mælk/fløde er kølet lidt af hælder du ½ af det ned i æggesnapsen og rør det sammen og hælder det tilbage i gryden igen og varmer det stille op til det får en lidt tyk konsistens, mens du rør i det. Det må ikke koge.
- Hæld iscremen i en skål og bland det med marcipan og pistacienødder og sæt det på køl.
- Det skal være iskold før du hælder det på ismaskinen.
- Hvis du ikke bruger ismaskine så kan du godt hælde det i formene og sætte dem i fryseren. Men det bliver lækrest af at lige blive kørt igennem en ismaskine en lille time.
- Fyld formene med is og sæt dem i fryseren nogle timer, til de er helt frosne.
- Smelt noget chokolade over et vandbad og dyp isen i chokoladen og drys lidt hakket pistacienødder udover. Sæt dem tilbage i fryseren igen på et stykke bagepapir til de er størknet.
- Tag en ispind op af fryseren af gangen så de ikke smelter inden du dypper dem i chokolade. For hvis de smelter kan chokoladen ikke sidde fast.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar