En rigtig "slikkage" til os som har en sød tand. Det er en super nem tærte/kage som hurtig kan bikses sammen. Hvis du elsker bounty lige så meget som jeg gør, så er denne her kage et hit og især børn vil synes at den er fantastisk.
Bountykage
6 personer - 24 cm i diameter
Tærtedej
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
½ æg - du pisker et æg sammen og tager halvdelen af ægget.
Fyld
1 dåse kondenseret mælk
225 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
Overtræk
250 g mælkechokolade
ca. 10 jordbær - kan undlades
- Kom alle ingredienserne op i en skål til tærtedejen og ælt det sammen til en ensartet masse.
- Kom bagepapir i en springform og kom dejen i bunden med en ske og jævn det ud med en ske eller hænderne. Sæt den på køl ½ time.
- Tænd ovnen på 200 grader og bag bunden midt i ovnen i ca. 25 minutter, til bunden er blevet gyldenbrun. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
- Bland alle ingredienserne til fyldet sammen og kom det oven på tærtebunden og mas det lidt ned med en ske så det bliver lidt kompakt og sæt den på køl.
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Tag kagen forsigtig ud af springformen, du kan lige tage en tynd kniv og køre den hele vejen rundt om kagen og springformen og hvis sidene går lidt i stykker kan du tage en kniv og forme den forsigtig igen.
- Hæld chokoladen ud over og glat den forsigtig ud med en kniv uden takker og lad det løbe ned af sidene.
- Imens chokoladen stadig er smeltet kan du sætte jordbæerne fast.
- Lad chokoladen størkne og sæt den på køl til den skal serveres.
Hej skal der ikke stå tærteDEJ og ikke tærteVEJ KH Nathalia
SvarSletHaha jo sorry :P min fejl
SletHejsa! skal lige høre om det er den dåse med 397 gr sødet kondenseret mælk, du bruger
SvarSletHilsen Marianne
Hej Marianne,
SletJa det er det :)
Hejsa - kan man også bruge en dåse der er kogt. ? Vh Karina
SvarSletHej :)
SletNej det slet ikke det samme, da den der er kogt bliver til en brun karamel :)