torsdag den 23. juli 2015

Chicken Tikka Masala


Lækker smagfuld indisk ret, der virkelig får din smagssans på eventyr. Det indiske køkken forstår virkelig at benytte en masse krydderier i deres retter og det er virkelig en smags-oplevelse at sætte tænderne i sådan en ret her som tikka masala. Den tager lidt tid at lave, men det er det hele værd! 


Chicken tikka masala 
4 personer 

650 g kyllingeinderfile 

Yoghurtmarinade 
4 dl græsk yoghurt 
2 tsk garam masala 
2 tsk stødt koriander 
2 tsk revet ingefær 
2 tsk gurkemeje 
2 fed hvidløg, hakket fint 

Sauce 
1 dåse hakket tomat 
3 tsk tomatpuré 
2 tsk revet ingefær 
2½ tsk garam masala 
3 fed hvidløg, hakket fint
1 stort eller 2 små løg, hakket i tern 
2 dl fløde 
salt 
peber

Server med basmatiris eller jasminris til, fladbrød og evt. lidt græsk yoghurt 


  • Start med at bland marinaden sammen og kom det i en stor pose sammen med kylling og luk den. Bland det hele godt sammen i posen og sæt den på køl til næste dag.  
  • Kom kyllingen op i et stort fad og sæt det i ovnen på 230 grader i ca. 30-35 minutter. Imens laver du saucen.
  • Kom olie,løg og hvidløg op i en gryde og svits dem klare. 
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad saucen simre 10-15 minutter. 
  • Når kyllingen er færdig tager du den ud af ovnen og hælder saucen over og blander det godt sammen og sætter den i ovnen igen i ca. 15-20 minutter. 
  • Server retten med ris til. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar