Bønner i brownie? Ja og nøøøj hvor du vil blive overrasket over hvor godt de smager, for du bemærker slet ikke at der er bønner i og så er de sammentiedig sunde. De er også lakatolosefri og glutenfri hvis du selvfølgelig kan finde havregryn fri for gluten.
Bønne brownie
ca. 4-6 personer
1 dåse butterbeans eller sorte bønner
1½ dl havregryn, blendet til mel
2 æg
1 dl honning
3 spsk kokosolie
1 dl kakaopulver
1½ tsk vaniljesukker
knsp salt
½ tsk bagepulver
65 g hasselnødder, hakket groft
100 g en god mørk chokolade, hakket groft
100 g mørk chokolade til at komme over kagen, en god en af slagsene
- Hvis du har en foodprocessor så brug den eller en minihakker og mal havregrynene til mel og kom dem op i en skål.
- Blend bønnerne sammen med kokosolie,honning og æg til en ensartet og cremet masse.
- Bland alle de tørre dele sammen og rør det sammen med bønnemassen.
- Hak chokolade og nødder og vend i dejen.
- Kom bagepapir i en form der ca. er 23 x 20 com , hvis du ikke har en form der passer i størrelsen så kan du gøre den mindre ved at komme sølvpapir i enderne.
- Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad kagen køle af inden du smelter chokolade og hælder ud over.
- Lad chokoladen stivne og skær den ud i firkanter og servere med jordbær og evt. is.
Nøj ser godt ud :) Den skal helt sikkert prøves!
SvarSletDe bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
www.samanthafotheringham.dk