Sæt farve på madbrødet og giv det en ny form. Et lækkert madbrød farvet med gurkemeje og med sort peber på, er rigtig lækkert som tilbehør til maden.
Madbrød
Ca. 2-3 brød
20 g gær
4 dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
3 tsk gurkemeje
3 spsk olie
2 dl grahamsmel
hvedemel, hæld lidt i af gangen til du får en fin og lækker dej der ikke klistre fast til hænder og bord. Der skal nok bruges ca. mellem 400-600 gram.
Sort peber, kværnet
- Opløs gæret i lunken vand
- Tilsæt sukker,salt, olie og gurkemeje.
- Tilsæt grahamsmel og rør det ud der i og så hvedemel til du får en fin og glat dej der ikke klistre fast til hænder og bord.
- Dejen skal gerne æltes i ca. 10 minutter på rørmaskine eller i hånden.
- Sæt dejen til hævning 1½-2 timer et lunt sted.
- Del dejen i 2-3 potioner og rul dem til lange pølser der er på tykkelse med en tommelfinger og så former du dem som en snegl.
- Sæt dem til hævning ½ time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensel brødet med vand og kom peber på.
- Bag dem midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de har fået lidt farve og lyder hult når du banker på dem med neglen.
- Lad dem køle helt af inden du spiser dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar