lørdag den 18. juli 2015

Jordbærsirup


Sød sirup af sommerens skønne bær. En fantastisk lækker sirup man kan komme oven på pandekager, yoghurt, is eller blande det op som saft. En rigtig god måde at udnytte jordbæerne på og som kan bruges til rigtig mange ting. Så kom dine jordbær på flaske og hæld den over din is og meget mere. 


Jordbærsirup 

½ kg jordbær 
1 dl vand 
korn fra 1 vaniljestang + gem de tomme stænger 
6 spsk sukker 



  • Kom jordbær, de tomme vaniljestænger og vand op i en gryde og kog jordbæerne ud, mos det let med en gaffel. 
  • Fjerne det hvide skum med en ske så du får alle urenhederne væk. 
  • Si det gennem en sigte over i en anden gryde.
  • Kom sukker og vaniljekorn ned til jordbærsaften og kog den ind til en lettyk konsistens. Det tager ca.12-15 minutter 
  • Hæld siruppen på et skoldet glas/flaske og sæt på køl. 
  • Den kan holde sig ca. 1 måned + mere hvis du holder en ordenlig hygiejne med glasset/flasken. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar