torsdag den 10. september 2015

Svampelasagne med spinat


Farvel sommer og hej efterår. Nu er der sæson for svampe og de smager så fantastisk, især sammen med lidt fløde går de to ting godt hånd i hånd. Det her er en himmelsk lækker lasagne med en masse lækre svampe og spinat. Hvis man er flødeforskrækket så skal man nok ikke gå ombord i denne her lasagne, da den kræver en masse fløde. Den kan godt minde lidt om hvis man får en svampeflødesovs med pasta til, det smager også bare fantastisk. 


Svampelasagne med spinat
4 personer 

450 g svampe, jeg brugte hvide og brune champignoner og lidt østershatte. Skåret i skiver
2 store løg, i tern
45 g smør
1 fed hvidløg, hakket fint
80 g spinat 
½ L. fløde 
2½ dl mælk 
½ tsk stødt muskatnød
1 grønsags bouillonterning 
salt
peber 

pastaplader 
revet ost på toppen, gerne en der smager af lidt  



  • Rens svampende og svits dem af i en stor gryde. Når alt vandet fra svampene er dampet væk kommer du smør og løg i svitser det godt af.
  • Hæld fløde og mælk i samtgrønsags bouillonterning og muskatnød, lad det småkoge i ca. 10 minutter mens du rør godt i det. Det skal begynde at blive lidt cremet og tyk. 
  • Smag til med salt og peber. 
  • Skyl din spinat og lad det dryppe godt af. 
  • Kom lidt sauce i bundet af dit ildfastfad og kom pastaplader i bunden. Kom et lag svampesauce på efterfulgt af spinat, dernæst pastaplader igen og bliv ved i den rækkefølge ca. 3 gange. slut af med lidt sauce på toppen samt revet ost.
  • Sæt den midt i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 minutter.
  • Lad den stå 5 minutter inden du servere den. 
  • Server gerne en let grøn salat til. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar