Det varer ikke længe før det er Halloween og hvorfor ikke overraske med nogle græskarboller på morgenbordet, de både ligner og indholder en masse lækker hokkaido græskar. Børnene vil elsker dem og synes de er sjove.
Græskarboller
Ca.16-18 stk
25 g gær
1½ dl lunkent vand
150 g hokkaido græskar, revet groft
2½ dl mælk
50 g fiberblanding
1 æg
1½ spsk solsikkeolie
1½ spsk sukker
½ tsk salt
ca.500-700 g hvedemel
2 æggeblommer til pensling
pinjekerner
- Opløs gæret i vandet.
- Hvis du bruger rørmaskine så kommer du alle ingredienserne op i skålen og lader den køre på mellem niveau i ca.5-6 minutter.
- Lad dejen hæve i 1-1½ time.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skær 16-18 lige store boller, tril dem til kugler.
- Klip rundt omkring bollerne, så der kommer nogle hakker.
- Sæt dem til hævning ½ time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensel bollerne med æggeblomme og lav et lille hul i midten og sæt en pinjekerne fast.
- Bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er blevet mørke gyldenbrune.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar