søndag den 8. februar 2015

Ærtesuppe

Cremet ærtesuppe med parmesanchips 

En utrolig lækker og nem suppe som tager mindre end en time at lave. Det er en dejlig let suppe som ikke er særlig tung og derfor lavede jeg nogle sprøde parmesan chips, som er super lækker der til og så med nogle store ristet brødcroutoner som lige er til at dyppe i suppen. Den kan også varmt anbefales en sommerdag og kan også nydes kold sammen med en spiseske fed cremefraiche på toppen og lidt ny-klippet purløg til at give den lidt bid. 

Ærtesuppe 
2-3 personer 

½ spsk olie 
1 tsk karry
1 porre, skåret i ringe 
130 g kartoffel, skåret i tern
250 g frosne ærter + 1- 2 håndfulde til slut 
3/4 L grønsag eller hønsebouillon
salt
peber

  • Kom olie og karry op i en gryde og varm det op i 2-3 minutter på mellemvarme 
  • Kom de snittet grønsager op i gryden og lad det stege i 5 minutter mens du rør godt rundt 
  • Kom ærter i og hæld bouillon i
  • Lad det simre 15 minutter 
  • Blend det hele med en stablender til det bliver cremet, man kan også lade den være lidt mere grov i konsistensen.
  • Varm suppen om 5 minutter og smag til med salt og peber 
  • Kom evt. lidt hele ærter i suppen
  • Server med brødcroutoner og parmesan chips 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar