søndag den 1. februar 2015

Fersken-gulerodskage

Svampet Fersken-gulerodskage 

Når det skal være lidt sundt, men stadig sødt. Det er en kage du godt kan have god som vittighed over at spise, for der er blevet skruet ned for fedtet og så har den fået et skud af lidt fuldkorn. Den er lækker sød pga. fersken og så er den revet gulerod med til at gøre den dejlig svampet. Server den for dine gæster og de vil blive meget overrasket over hvor lækker den er og så stadig kan være lidt mere sund end andre kager. 


Fersken-gulerodskage 
ca.30 stk 
3 æg
220 g rørsukker - eller alm. hvid sukker 
2 spsk smør - kan erstattes af olie
korn af 1 vaniljestang - eller 1 tsk vaniljesukker
1 dåse ferskner ca. 470 g 
75 g havregryn 
75 g kokosmel
50 g fuldkornsmel 
200 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
200 g revet gulerod 

En alm. glasur med lidt citronsaft i vil passe rigtig godt til kagen eller brug lidt af ferskensaften og bland i flormelisen.


  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Blend ferskenerne til pure
  • Pisk smør og sukker sammen
  • Pisk et æg i af gangen til det hele bliver en tyk og luftig masse
  • Bland alle de tørre dele sammen og vend forsigtig i æggemassen skiftevis med revet gulerod og ferskenpure 
  • Kom bagepapir i en form der måler ca.25x30 og hæld dejen i og smør den jævnt ud
  • Bag bagen midt i ovnen ca.45-50 minutter, tjek evt. med en tandstik om der sidder rå dej på
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer glassur på eller en anden topping 




2 kommentarer:

  1. Hej Sidsel,
    denne opskrift lyder helt vild lækker. Har du erfaring med at bage den i forvejen/vide hvor længe den holder sig frisk og svampet? Jeg søger nemlig en kage som kan bages gerne 2 dage i forvejen, men som også smager rigtig godt. Ved du evt. om børn kan lide den? Mvh. Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle,

      Er ret så sikker på at børn vil elske den da den får en dejlig sødme fra ferskenerne og kokos som de feste børn også godt kan lide. Den er dejlig svampet og det er den stadig også på 2 dagen. Jeg har bagt den dagen før til nogle kollegaer og den var stadig super lækker og svampet og havde også noget med hjem som var lækker på 2 dagen :) Du skal så først komme glasur på 2 dagen :)

      Mvh. Sidsel

      Slet