Lækker snasket brunsviger
Hvem kan ikke lide sådan en god og snasket brunsviger som gemmer på små huller fyldt med remonce. Nu har jeg længe gået og drømt om en lækker brunsviger og nu hvor jeg havde lidt brun farin i skabet så var det oplagt at det var det som jeg skulle bruge det på. Jeg elsker at få sådan et stykke til morgenmaden, altså efter den sunde og alm. morgenmad så kan der godt lige være plads til sådan et stykke i weekenden :)
Dej
Hvis du vil have en brunsviger til en hel bradepande så skal opskriften fordobles
25 g gær
1½ spsk sukker
knsp salt
1 æg
½ dl lunkent vand
1½ dl mælk
65 g blød smør
ca.400-600 g hvedemel, det ikke til at sige præcis hvor meget, men dejen skal ikke blive for tør, men stadig klistre lidt.
Remonce
200 g brun farin
200 g smør
1-2 spsk lys sirup
- Lun mælken og lad den blive lillefinger varm
- Smuldre gæret i en skål og rør det ud i det lunkent vand
- kom mælk, sukker og salt i og rør det ud så det bliver opløst
- rør ægget ud der i
- tilsæt lidt mel og smør i små tern
- Tilsæt lidt mel af gangen til du får en lin og fin dej, den skal klistre lidt.
- Sæt dejen til hævning i 1 time gerne 1½ time
- Kom bagepapir i en form der måler 33x22 eller ca. der omkring og kom dejen ned i og få den tilpasset i hele formen, sæt den til at hæve igen omkring 20-30 minutter
- Tænd for ovnen på 200 grader
- Kom alle ingredienserne op i en lille gryde og smelt det hele sammen til det er fin og ensartet i konsistensen
- Lav forsigtig nogle huller rundt omkring i dejen med fingerne og hæld remoncen udover så det er kommet udover alt dejen.
- Lad den hæve 10-15 minutter
- Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca.25-30 minutter
- Tag brunsvigeren ud og lad den køle af på en rist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar