lørdag den 28. februar 2015

Brunsviger

Lækker snasket brunsviger 

Hvem kan ikke lide sådan en god og snasket brunsviger som gemmer på små huller fyldt med remonce. Nu har jeg længe gået og drømt om en lækker brunsviger og nu hvor jeg havde lidt brun farin i skabet så var det oplagt at det var det som jeg skulle bruge det på. Jeg elsker at få sådan et stykke til morgenmaden, altså efter den sunde og alm. morgenmad så kan der godt lige være plads til sådan et stykke i weekenden :) 

Dej 
Hvis du vil have en brunsviger til en hel bradepande så skal opskriften fordobles 

25 g gær 
1½ spsk sukker 
knsp salt 
1 æg
½ dl lunkent vand 
1½ dl mælk 
65 g blød smør 
ca.400-600 g hvedemel, det ikke til at sige præcis hvor meget, men dejen skal ikke blive for tør, men stadig klistre lidt. 

Remonce

200 g brun farin 
200 g smør 
1-2 spsk lys sirup 

  • Lun mælken og lad den blive lillefinger varm 
  • Smuldre gæret i en skål og rør det ud i det lunkent vand 
  • kom mælk, sukker og salt i og rør det ud så det bliver opløst 
  • rør ægget ud der i 
  • tilsæt lidt mel og smør i små tern
  • Tilsæt lidt mel af gangen til du får en lin og fin dej, den skal klistre lidt. 
  • Sæt dejen til hævning i 1 time gerne 1½ time 
  • Kom bagepapir i en form der måler 33x22 eller ca. der omkring og kom dejen ned i og få den tilpasset i hele formen, sæt den til at hæve igen omkring 20-30 minutter 
  • Tænd for ovnen på 200 grader
  • Kom alle ingredienserne op i en lille gryde og smelt det hele sammen til det er fin og ensartet i konsistensen 
  • Lav forsigtig nogle huller rundt omkring i dejen med fingerne og hæld remoncen udover så det er kommet udover alt dejen.  
  • Lad den hæve 10-15 minutter 
  • Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca.25-30 minutter 
  • Tag brunsvigeren ud og lad den køle af på en rist 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar