torsdag den 4. december 2014

Bounty chokolade

Bounty chokolade 
Hvis du elsker bounty chokolade, så vil du elske disse! 
Det er så super nemt at lave sine egne bounty og tager ingen tid, kun hvis man vælger at formstøbe dem, men det tager faktisk hellere ikke så lang tid, hvis man har prøvet at lave fyldt chokolader før. Det her er min første gang jeg leger med fyldt chokolade og synes da det gik rimelig godt. Jeg skulle ikke knokle med temperering af chokoladen da jeg brugt overtrækschokolade som ikke skal tempereres men kun skal smeltes over et vandbad og så det simpelthen klar til brug :)
Så hvis du elsker bounty, så skal du tager at prøve at lave dem selv og du vil lave dem selv fremover. 

Bounty chokolade  ca. 30-35 stk 

½ dåse kondenseret mælk 
140 g kokosmel 
1 tsk vaniljesukker 
250-270 g overtrækschokolade knapper, gør ikke noget man tager lidt ekstra 

  • Bland kokosmel sammen med kondenseret mælk og vaniljesukker til en ensartet masse.
  • Smelt chokoladen over et vandbad i en stor skål der er plads til du kan hælde chokoladen tilbage i når du skal fylde dine former.
  • Fyld dine chokoladeformer helt op med smeltet chokolade og bank dem let ned i bordet for at slå evt. luftbobler ud af chokoladen.
  • Hæld så alt chokoladen tilbage i skålen, tag en paletkniv og skrab det overflødige tilbage i skålen og lad det smelte stadig over vandbadet så det ikke størkner. 
  • Sæt dem med bunden op af på et stykke bagepapir så det overflødige kan løbe ud og sæt på køl i 5-10 minutter, til chokoladen er størknet. 
  • Så fylder du dem op med kokosmassen, der skal lige være et par millimeter fri så der er plads til at lave en chokoladebund. 
  • Så hælder du chokolade over dem alle og skraber dem glat med en paletkniv og fjerner det overflødige chokolade.
  • Sæt dem på køl en lille time og så de ellers klar til at blive spist.

Jeg opbevar dem på køl og tager dem ud en lille time inden de skal spises. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar