Lad os starte sammen på nytårs kransekagen.
Lav din egen lækre kransekage tårn eller stjerne som jeg har gjort her, det er super nemt! Den kan sagtens laves i god tid da den skal være på frost og så kan den tages op om morgen på nytårsdag og så kan man pynte den rigtig flot. Man kan også pynte den og samle den og sæt i fryseren og så tage den op et par timer inden den skal spises. Men jeg salmer den på dagen for at undgå at glassuren skal knække af efter en tur på frost, men hvis man er forsigtigt kan man sagten godt fryse den når den er samlet og tage den forsigtig ud. Det er hellere ikke alle der har plads til en samlet kransekage tårn/stjerne i fryseren. Der vil tidlig på nytårs dag komme billeder op af min pyntning af kransekage stjernen hvis du vil se hvordan min kommer til at se ud. Der vil blive købt lidt pynt ind til den i form af serpentiner som kommer til at være en slags "bund" stjernen kommer til at ligge på og så kan man sætte knallerter fast med lidt icing og ja hvad man nu synes der skal være på den. Man kan også stikke nogle stjernekaster i den som tændes inden den spises :) Sæt fantasien på spil, der skal dog pyntes med fin glassur syntes jeg som en start og dyppe bunden af trekanterne i mørk chokolade :D
Kransekage stjerne
ca. 6-8. personer
ca. 6-8. personer
350 g ren rå marcipan
10 g æggehvider
70 g sukker
Icing
Flormelis ca.½ pakke
æggehvider ca. 2-3 æggehvider
En lille håndfuld mørke chokoladeknapper
Icing
Flormelis ca.½ pakke
æggehvider ca. 2-3 æggehvider
En lille håndfuld mørke chokoladeknapper
- Bland alle ingredienserne sammen og ælt det så der ikke er nogle klumper af marcipan, men at det bliver en ensartet masse
- Pak det ind i en pose og sæt på køl 1-2 timer så sukkert kan blive opløst helt og det nemmere at arbejde med
- Tænd ovnen på 200 grader
- Tegn på et stykke bagepapir 3 trekanter der har side-målene ( store 18 cm) (Mellem 15 cm) og (Lille 12 cm)
- Del marcipan massen i 3 stykker, så den på 18 cm er lidt større end den på 15 cm og den på 15 cm er lidt større end den på 12 cm, kun en lille smule.
- Rul marcipanen ud til pølser og form til trekanter som passer til de skabeloner du har tegnet og sæt enderne sammen med lidt pisket æggehvider
- Bag en trekant af gangen en tak over midten på 200 grader i ca.8-10 minutter, hold gerne øje med dem, de kan nemt blive brændt i bunden og man kan sætte to bagepladen oven på hinanden for at undgå de bliver brændt. De skal kun lige blive svag gyldenbrun på toppen.
- Lad dem køle helt af og pak dem ind og sæt forsigtig i fryseren til nytårs dag
- Tag dem forsigtig ud af fryserem og lad dem tø helt op på køkkenbordet
- Pisk en icing af flormelis og lidt æggehvider til en tyk konsistens, men den skal stadig kunne sprøjtes ud. Det tager ca.5-6 minutter at piske den tyk og luftig. Kom icingen i en sprøjtepise hvor du kan klippe et meget lille hul eller lav et kræmmerhus ud af bagepapir og klip et meget lille hul. Det kan være en god ide at lige øve sig en lille smule på en rund genstand som har størrelse med din kransekage inden du begynder, så du har fundet teknikken.
- Fin en flot tallerken eller et fad du vil have din stjerne skal stå på.
- Inden jeg sprøjter min kransekage har jeg penslet bunden af min kransekage trekanter med mørk chokolade, 1-2 gange og lader dem tørre helt af med bunden i vejret.
- Når de er tørret begynder jeg at sprøjte icing ud på den største af trekanterne og så den mellemste og sætter den oven på den store så den kan nå at sætte sig fast og så til sidst den lille trekant. De skal sprøjtes inden du sætter dem oven på hinanden.
Tak for en fyldestgørende beskrivelse. Lige nu venter jeg spændt på at chokoladen skal tørre. Glæder mig til at smage i aften. Rigtig godt Nytår 2018��������
SvarSlet