Risengrød med kanelsukker og smørklat
Julens klassikere og alle nissers livret!
Det plejer faktisk at være sådan at vi altid spiser risengrød d.1 december, men har faktisk tyvstartet i år og spist det en måned eller to før december. Vi elsker risengrød og især resterne, de kan blive til nogle lækre klatkager eller en god risalamande med lun kirsebærsovs. Denne her potion er stor nok til at man kan lave lidt bagefter, hvis man selvfølgelig ikke spiser det hele :P
Risengrød ca.2-3 personer
200 g grødris (2 1/2 dl )
3 dl vand
1 ½ l mælk, jeg bruger 1 l sødmælk og så ½ l letmælk
½-1 tsk salt, smag selv til
Tilbehør
8 spsk sukker
2 spsk kanel
smør
- Tag en stor tykbundet gryde og kom vand og grødris i og lad det kog et par minutter, mens du rør rundt.
- Tilsæt den første ½ liter mælk og rør det rundt. Lad det koge ved svag varme, mens du rør jævnligt rundt i 10 minutter.
- Tilsæt resten af mælken og lad det småkoge ved svagt varme i ca.45 minutter, rør med jævne mellemrum for at det ikke skal brænde på i bundet.
- Hvis du synes grøden stadig er lidt tynd efter de 45 minutter, så lad den kog yderlig 5 minutter og lad den stå et par minutter på bordet inden den serveres.
- Til slut smages grøden til med salt
- Bland sukker og kanel samme
- Serveres med kanelsukker og en smørklat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar