Bagt havregrød med æbler, blåbær og mandler, kan spises som morgenmad eller som en sund dessert.
Man kan godt køre lidt træt i havregryn m. mælk eller havregrød, så prøv at bag den i stedet, det som at spise en mellemting af havregrød og kage.
Bagt havregrød m. æbler og blåbær.
Ca. 4. personer
1 lille æble
1 dl blåbær
3 dl havregryn
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
knsp. Salt
1 æg
3 dl mælk
1 håndfuld mandler
2 spsk honning
½ spsk kokosolie (kan undlades)
- Skær æblerne i tyndeskiver og kom dem i bunden af et smurt fad sammen med blåbær.
- Bland havregryn, salt, vanilje og bagepulver sammen og kom det i fadet.
- Pisk æg sammen med mælken og hæld udover.
- Bland grofthakket mandler med honning og kokosolie og fordel det udover.
- Bag grøden midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 min, til den er blevet fast og gyldenbrun på toppen.
Server gerne den bagte havregrød med til skyr eller yoghurt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar