Koteletter i fad med rød karry
kokosmælk & grønsager
Så fik koteletterne lige et nyt twist i fadet. De hakkede tomater blev lige skiftet ud med rød karry og den store mængde af fløde bliv skiftet ud med kokosmælk. Den er dejlig stærk uden at den brænder i hele munden og så smager man kokosmælken til sluk samt de lidt søde grønsager der er der i. Det hele spiller bare rigtig godt med sammen og der til servere jeg nogle jasminris som også er fyldt med smag forhold til andre ris sorter og er derfor også en af mine yndlings ris.
Koteletter i fad
2 personer
4 koteletter
1 spsk olie
1 stor gulerod, skåret i små grove stykker
1 rød peber, i strimler
½ gul peber, i strimler
2 rødløg, i halve grove skiver
2 fed hvidløg, i grove tern
1 dåse babymajs, i grove stykker
2 tsk rød karry
1 stor dåse kokosmælk
1½-2 dl fløde
salt
peber
Serveres med jasminris som koges efter anvisning på pakken
- Start med at rens, skyl og skær alle grønsagerne og have det hele klar.
- Varm en pande op med 1 spsk olie, krydder koteletterne med salt og peber.
- Steg dem gylden på begge side og kom dem op i et fad, en stegeso kan også bruges
- Kom løg og hvidløg på panden og steg dem kort i 2-3 minutter og hæld dem over koteletterne og så kommer du babymajs, gulerødder og peberfrugt oven på.
- På den varme pande kommer du rød karry som lige svites af ½ minut og så kommer du kokosmælk i og rør det godt sammen og tilsætter fløde og lader det små simre 5 minutter. Smag det evt. til med salt, peber, lidt sukker og fløde hvis du synes det er alt for stærk eller derimod synes den er for mild, så tilføj lidt mere rød karry.
- Hæld sovsen over kødet med grønsagerne og sæt det ind i ovnen på 200 grader i 1 time, gerne mere.
- Kog risene som anvist på pakken og server til.
Lyder spændende - den skal prøves. Men-men er 1 time i ovnen ikke alt for meget, risikerer du ikke, atg koteletterne bliver tørre. Jeg bruger aldrig mere end ca. 30 min. til fadkoteletter.
SvarSletwibj.
Slet ikke, oplever ofte at de bliver mere møre og saftige, laver ofte også armargkoteletter der får de op til 2½-3 timer og kødet bliver super mørt som smør. De ligger jo og sejer i sovs og oplever aldrig de bliver tørre :)
Slet