onsdag den 24. maj 2017

Langtidshævet boller




Perfekt morgenbrød/boller der ikke stjæler din tid. 
Dejen laves aften før og tager 5 min at rør sammen, så skal den bare passe sig selv på køkkenbordet under et klæde til morgen efter og så skal de ikke engang efterhæve.



Langtidshævet boller 
8-10 stk 

2 g gær (Ikke en fejl, der skal 2 gram i) 
350 g vand
200 g hvedemel
200 g speltmel ( Du kan også kun bruge hvedemel) 
1 tsk salt 
1 tsk sukker 


  • Rør gær ud i vandet og tilsæt alle ingredienserne sammen til en "grød". Du skal ikke gøre så meget med dejen end at rør den sammen kort.
  • Sæt den på køkkenbordet med et vådt klæde over og lad den hæve til om morgen. 
  • Tænd ovnen på det højeste med varmluft hvis du har det, med bagepladerne i og lad den blive helt varm, min ovn bliver 270 grader.
  • Hæld dejen forsigtig ud på et meldrysset bord og fold den forsigtig et par gange.
  • Drys lidt mel over dejen og så skær 8-10 brødstykker ud med en skarp kniv. 
  • Tag bagepladen ud af ovnen og kom et stykke bagepapir på og sæt bollerne forsigtig over på.
  • Bag dem midt i ovnen i ca. 10-12 min til de har fået en fin farve, prøv at bank på dem med en negl og hvis de lyder hule så de færdig.
  • Hvis du har en vandforstøver så kan du lige når du sætter brødene ind, sprøjte lidt vand ind, så hæver de mere op. 
  • Lad dem køle af på en rist. 


Du kan altid prøve opskriften af med andre forskellig melsorter. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar