torsdag den 22. december 2016

Norske klejner


Store, bløde og luftige norske klejner der skyder julen i gang for alvor, hvis du spørg mig. Der er bare ikke noget mere julet end at stå og koge klejner og duften af kardemomme spreder sig. 



Norske klejner
ca. 20 stk 

50 g gær
1½ dl vand
2 æg
100 g blød smør
70 g rørsukker 
½ tsk kardemomme 
2 tsk vaniljesukker
skal af 1½ citron(sprøjtfri) 
500 g hvedemel 

2 pakker palmin


  • Opløs gær i vandet og tilsæt alle ingredienserne.
  • Rør/ælt det hele godt sammen, jeg bruger rørmaskine så den får ca. 5-8 min.
  • Sæt dejen til hævning køligt 2 timer og stil den lunt og hæve videre ½ time. 
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 50 og skær 20 aflange firkanter ud med et snit i midten og vrid dem til klejner, sæt dem til hæning på en bageplade igen ½ time.
  • Smelt palminen og lad den få en temperatur på 170 grader, hold gerne temperaturen på omkring 160-165 grader hele tiden.
  • Kog ca. 2-3 klejner af gangen, de skal ca. have 1½-2 min på hver side.
  • Sæt dem på et stykke fedtsugende papir.
  • Pak dem i poser og frys dem ned hvis de ikke skal spises samme dag. De tages bare op af fryseren og lunes i ovnen når de skal spises og de er lækre bløde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar