Lækker sødlig rabarbersirup med vanilje
Rabarber er kommet i sæson og det nu de skal høstes og laves til en masse lækre sager, både i det søde og saltet køkken. Denne her lækre sødelig rabarbersirup med prikkende vaniljekorn kan bruges til sååååå mange ting, så derfor skal du lave den! :) Den kan bruges oven på din skål yoghurt, pandekager, til saft, french soda, is og ja jeg kan blive ved...
Rabarbersirup med vanilje
600 g rabarber
1½ dl vand
260 g sukker
korn fra 1 vaniljestang, de tomme vaniljestænger koger du sammen med rabarberne fra start af.
- Skyl/rens rabarberne og skær dem i små stykker og kom dem op i en gryde sammen med vand og de tomme vaniljestænger. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 minutter. Rør jævnligt.
- Tag en ny lille gryde og sigt alt saften fra, gem evt. det overskydende rabarber til noget bagværk eller grød.
- Bring saften op at koge sammen med sukker og vaniljekorn. Skum siruppen af med en ren ske.
- Lad det småkoge i ca. 10 minutter og rør i den indimellem.
- Kom rabarbersiruppen på skoldet glas og sæt det på køl.
Hej Sidsel :-)
SvarSletHvor ser det lækkert ud :-) Det må jeg prøve at lave i dag sammen med mine børn.
Lyder super lækkert :-)
Hej Tina,
SletDet lyder som en rigtig god og hyggelig ting. Det smager også fantastisk :)